Erdoğan batıdan destek alma niyetiyle Tel Aviv'e gidiyor

Pa, 15/01/2023 - 10:10

"Sputnik" haber ajansı bir haberinde, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoağn'ın Tel Aviv ziyaretiyle ilgili hedeflerinden söz ederken, gelecek seçimler için batılı desteğini kazanma niyeti diye kaydetti.

Welayet News - "Sputnik" haber ajansı bazı uzman ve yorumcularla görüşmenin ardından yayınladığı bir yorum yazısında, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Tel Aviv'e resmi olarak davet edilmesi ve bu konuyla ilgili tepkilerin değerlendirmesini yaptı.

El Ahram Siyasi-Stratejik Araştırmalar Merkezi Uzmanlarından Kerem Said Ankara ile Tel Aviv arasında başlayan yakınlıkla ilgili olarak şöyle konuştu: "İsrail, Türkiye için önemli bir ekonomi ortağı niteliğinde. Özellikle de Akdeniz'in doğusunda yapılan yeni keşfiyatlardan sonra veya askeri işbirliği alanında bu yakınlaşma daha net görünüyor."

Kerem Said daha sonra, Türkiye'de düzenlenmesi beklenen seçimlere ve bu konunun Tel Aviv-Ankara ilişkilerini de etkilediğine değinerek "İşte bu seçimler, batılı ve uluslararası desteklere de ihtiyacı olan ve bu yolla ülkesinin ekonomik durumunu iyileştirmek isteyen Erdoğan'ı böyle bir ziyarete yönlendiren önemli faktörlerden biridir" diye vurguladı.

Tags: 


Yeni yorum ekle