Suriye Lideri Beşar Esad'dan Türkiye İle Görüşme Şartı

Cu, 13/01/2023 - 09:47

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Lavrentyev ile yaptığı görüşmede, Türkiye'nin Suriye'deki işgale ve Ankara'nın teröre verdiği desteğe son verilmesi gerektiğini vurguladı.

Welayet News - Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, dün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in özel temsilcisi Aleksander Lavrentiev ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi. Görüşmede Suriye-Rusya stratejik ilişkilerinin seyri, iki dost ülke ve halkların çıkarlarına hizmet eden her alanda gelişme mekanizmaları hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Bölgesel ve uluslararası durumların da ele alındığı görüşmede Beşar Esad, siyasi ve medya savaşının şu anda dünyada en yoğun halinde olduğunu ve bu savaşların yoğunlaşmasının siyasi duruşlarda daha fazla istikrar ve netlik gerektirdiğini belirterek Suriye’nin Donbass’taki Rus özel askeri operasyonunu desteklediğini söyledi.

Lavrentiev ise Rusya’nın Ukrayna’daki askeri harekatın başlangıcından bu yana Suriye’nin yapıcı tutumlarını takdir ettiğini belirterek, artık dünyada Rusya’nın zaferine inanan birçok ülke olduğuna dikkat çekerek, ABD ve müttefiklerinin büyük baskılarına rağmen Rusya ve Suriye’yi tecrit etmede başarısız olduklarını söyledi.

Lavrentiev, dünyadaki hızlı gelişmelere yatırım yapılması gerektiğini belirterek, Suriye, Türkiye ve Rusya savunma bakanlarını bir araya getiren üçlü toplantıyı ülkesinin olumlu değerlendirdiğini ve bu toplantıların dışişleri bakanları düzeyinde takip edilmesinin ve geliştirilmesinin önemini değerlendirdiğine işaret etti.

Beşar Esad ise, "Bu toplantıların etkili ve verimli olabilmesi için Rusya ve Suriye arasında önceden koordinasyon ve planlama yapılması gerekir. Şam'ın aradığı hedefler, Suriye hükümetinin ve milletinin ulusal ilkelerine, işgalin sona erdirilmesine ve teröre desteğin durdurulmasına dayanmalıdır." diye konuştu.

Öte yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye-Rusya-Suriye Dışişleri Bakanları arasında gerçekleşmesi planlanan görüşmenin gelecek hafta yapılacağı bilgisinin doğru olmadığını söyledi. Çavuşoğlu, "Belki şubat ayının başında olabilir.” demişti.

Tags: 


Yeni yorum ekle