Suriye, Lübnan, Batı Şeria ve Gazze’deki direniş gruplarından seçilen savaşçılardan oluşan bir Filistin birliği kuruldu

Per, 12/01/2023 - 08:41

Üst düzey Filistin kaynaklarından edindiğimiz sağlam bilgilere göre Suriye, Lübnan, Batı Şeria ve Gazze’deki direniş gruplarından seçilen muharip unsurlardan oluşan bir Filistin birliği kuruldu. “Ahrar el-Celil” adını taşıyan birlik, bu günlerde Rıdvan Tugayları’nın bir "ikizi" olmak için en üst düzeyde eğitilmekte ve silahlandırılmaktadır.

Welayet News  - Biz "Rai Al-Youm" gazetesinde, Güney Lübnan'ın İsrail işgal ordusuyla çatışmaya hazırlandığını, hatta Filistin'in kuzeyindeki Celile bölgesine saldırıp burayı kontrol etme planları yaptığını defalarca söylediğimizde birçok kişi bizi abartmakla suçlamıştı.

Lübnan Hizbullahı'nın Filistin ilişkilerinden sorumlu yetkilisi Hac Hassan Hubbullah, bugün Rus ajansı "Sputnik" ile yaptığı bir röportajda, "İsrail, savaşı Direniş Cephesi’yle çözmenin mümkün olmadığını biliyor ve gerginliğin tırmanmasından endişe ediyor. Özellikle de Lübnan direnişinin ve Rıdvan Birliği’nin işgal altındaki kuzey Filistin'in Celile bölgesine yapacağı ani saldırıdan korkuyor" dedi.

İlk kez bir Hizbullah yetkilisi bu “Rıdvan Tugayları”ndan ve yeni görevlerinden, özellikle angajman kurallarının değişmesinden, İşgalci Devlet’le füzeler ve insansız hava araçlarıyla karşılaşmakla yetinmeyeceğinden söz ediyor. Bu yeni görev Celile'nin Filistin bölgelerine girerek kontrolü için ciddi planlar geliştirmek. Bu, ABD yönetiminin kuzey cephesinde çatışma fitilini ateşleme korkusuyla, Netanyahu hükümetinden özellikle işgal altındaki Kudüs'teki gerilimi durdurmasını istemesinin nedenini açıklayabilir.

Hizbullah’ın en yeni ve belki de en tehlikeli birliği olan Rıdvan Tugayları hakkında şu ana kadar elde edilen bilgiler kıt, ancak eldeki malumat bu birliğin önemli bir askeri gelişme olduğunu doğruluyor. Hizbullah unsurları, Suriye, Lübnan ve Irak'ta Parti’nin bayrakları altındaki saha çatışmalarda tecrübe edinen seçkin savaşçıları elinden askeri saldırı eğitimi alıyor ve çok bilgili kaynakların söylediğine göre, en son elektronik cihazlarla, siber savaş uzmanlığıyla ve şehit olana kadar savaşma arzusu ile mücehhezler.  Bu da bazılarının onları özel İsrail birimine Igor’a ve diğerlerinin ise Rus özel kuvvetleri Spetsnaz’a benzetmelerine yol açıyor.

Hac Hubbullah'ın söylediklerine şunu da ekleyebiliriz: Üst düzey Filistin kaynaklarından edindiğimiz sağlam bilgilere göre Suriye, Lübnan, Batı Şeria ve Gazze’deki direniş gruplarından seçilen muharip unsurlardan oluşan bir Filistin birliği kuruldu. “Ahrar el-Celil” adını taşıyan birlik, bu günlerde Rıdvan Tugayları’nın bir "ikizi" olmak için en üst düzeyde eğitilmekte ve silahlandırılmaktadır.

"Rıdvan Tugayları"; bu adı unutmayın, çünkü önümüzdeki haftalar ve aylarda manşetleri işgal edebilirler, zira bayraklarının Rawabi ve Celile üzerinde dalgalandığını görebiliriz.

 

Medyasafak



Yeni yorum ekle