Almanya, AB'yi İran'a karşı tavır almaya çağırdı

Çar, 11/01/2023 - 19:18

Almanya Dışişleri Bakanı, Tahran'a karşı asılsız eski suçlamalarını tekrarlayarak, Avrupa Birliği'nin (AB) İran'daki bazı askeri organlara karşı yeni bir girişimde bulunmasını istedi.

Welayet News  - Batılıların İslami İran'a karşı ikili siyasetlerinin devamı olarak Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, İslam İnkılabı Muhafızları (Sipahiler) Ordusu adının Avrupa Birliği'nin (AB) terör listesine alınmasını istedi.

Baerbock kendi Twitter hesabında önceki gün İslami İran aleyhindeki asılsız suçlamaları tekrarlayarak "Biz hala İran ve özellikle de Sipahiler Ordusuna karşı baskılarımızı sürdürüyoruz. Ekim ayından bu yana söz konusu organa bağlı onlarca yetkiliye karşı yaptırımlar uyguladık" diye kaydetti.

Son aylarda kendi ülkesi ve Avrupalı diğer ülkelerde düzenlenen barışçı gösterilerin nasıl barbarca sindirildiğin bahsetmeyen Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock ayrıca "Bizim için bu kadarı yeterli değil. Sipahiler Ordusunun da adının AB'nin terör listesine alınması siyasi açıdan önemli ve mantıklı" diye ilave etti.



Yeni yorum ekle