İmam Hamanei: İran'ı parçalamak isteyenler başaramadılar

Pt, 09/01/2023 - 10:48

İslam Devrimi Lideri İmam Hamanei, "Savaş döneminde dünyanın büyük güçleri İran'ı parçalamak için el ele verdi, ama başarısız oldu." dedi.

Welayet News  - İslam Devrimi Lideri İmam Hamanei, Kum halkının 9 Ocak 1978 senesinde Pehlevi rejimine karşı gerçekleştirdiği tarihi ayaklanmasının yıl dönümünde bu kentin farklı kesimlerini temsil eden vatandaşlarla görüştü.

İslam Devrimi Lideri İmam Hamanei’nin bu görüşmede yaptığı konuşmasının satır başları şöyle;

-9 Ocak Olayları anma etkinliği her yıl tekrarlanır. Bu etkinlikler sürekli olarak devam etmeli. Zira Kum Ayaklanması sıradan bir olay değildi. Tarihin dönüştürücü olaylarını yaşatmak herkesin görevidir.

-Batıl çevreleri, İslam Devrimi ile ilgili anma günlerinin canlı olarak düznelenmesini istemiyor. Bu çevreler anma günlerini gizlemeye ve hatta inkar etmeye çalışıyor.

-Savaş döneminde (8 yıllık İran-Irak Savaşı) dünyanın büyük güçleri İran'ı parçalamak için el ele verdi, ama başarısız oldu.

-Saddam gibi deli adam sahaya indi. ABD, Avrupa ülkeleri, NATO güçleri ve Sovyetler Birliği ona yardım etti. Gerici Arap ülkeleri de onu finanse ederek paralarını savurdu. Nihayetinde Saddam hiçbir şey yapamadan ülkesine geri döndü.



Yeni yorum ekle