Trump, Bir polis Memurunu Öldürmekten Yargılanıyor

Ct, 07/01/2023 - 15:47

ABD medyası, bu ülkenin eski başkanının 6 Ocak 2021 isyanında bir polisin ölümü nedeniyle yargılanacağını duyurdu.

Welayet News  - ABD medyası mahkeme belgelerinden alıntı yaparak, eski ABD Başkanı Donald Trump ve iki yıl önce Kongre binasına düzenlenen isyana ve saldırıya katılan diğer iki kişiye, bir Kongre polisinin ölümü nedeniyle dava açıldığını söylüyorlar.

Polis memurunun adı Brian Siknick ve Nişanlısı Sandra Garza, asıl davacı olarak eski ABD başkanının nişanlısının ölümünde önemli bir rol oynadığını,Trump ve diğer iki kişiden 10 milyon dolar talep ettiğini savundu.

6 Ocak 2021'de eski ABD Başkanı Donald Trump'ın destekçileri, 2020 başkanlık seçimlerinin sonuçlarının onaylanmasını engellemek için Kongre binasına saldırdı. Bu isyanda da polis güçleriyle çıkan çatışmada en az 5 kişi hayatını kaybetti.

Donald Trump, Demokrat rakibi Joe Biden'ın hile ile cumhurbaşkanlığı seçimlerinin galibi ilan edildiğine inanıyordu.

6 Ocak saldırısı ve isyanı, İngiliz ordusunun 1812 Savaşı'nda bu binayı ve diğer yerleri yakmasından bu yana ABD Kongre Binası'na yapılan en büyük saldırıdır.

Bu olay, çoğunluğu Demokratların elinde olan ABD Temsilciler Meclisi tarafından Trump'ın ikinci kez görevden alınmasına yol açtı Demokratlar, dönemin başkanını (Trump) destekçilerini kışkırtmakla suçladı.

6 Ocak isyanları aynı zamanda birbiri ardına kongre soruşturmalarına ve isyanlara katılmakla suçlananlar hakkında yüzlerce kovuşturma açılmasına neden oldu.

Tags: 


Yeni yorum ekle