Taliban'ın İngiliz Prensinin İtiraflarına Tepkisi

Ct, 07/01/2023 - 15:42

Taliban geçici hükümetinin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Prens Harry'nin Afgan sivilleri öldürdüğüne dair itirafına atıfta bulunarak, bunun Afganistan'daki "işgal güçlerinin" misyonunun küçük bir resmi olduğunu belirtti.

Welayet News  - Taliban Geçici Hükümeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abdulkahhar Balhi, Prens Harry'nin Afganistan’da sivilleri öldürdüğü yönündeki itiraflarına yanıt olarak, "Afganistan'ın Batı tarafından işgali insanlık tarihinde gerçekten iğrenç bir andır ve Prens Harry'nin açıklamaları, masum insanların işgalci güçler tarafından herhangi bir sorumluluk olmaksızın öldürüldüğü Afganların "travma" deneyiminin küçük bir resmidir." dedi.

Uluslararası basında daha önce Afganistan'da askeri görev yapan İngiliz subay Prens Harry'nin anılarının yer aldığı kitabın yayınlanacağı bildirildi. Bu kitapta Afganistan'da işlediği cinayetleri itiraf etmiş ve bunu yapmaktan utanmadığını söylemiştir.

İngiliz medyası Prens Harry'den alıntı yapmaya devam ederek, "Savaşın sıcağında ve karmaşasında, o 25 kişiyi bireysel olarak düşünmedim. Bunlar tahtadan kaldırılan satranç taşlarıydı." dediğini aktardı.

Taliban geçici hükümetinin tanınmış isimlerinden Anas Hakkani de Prens Harry'nin itirafına tepki göstererek, öldürülenlerin satranç taşları değil, insan olduklarını söyledi.

Taliban Geçici Hükümeti Sözcü Yardımcısı Bilal Kerimi de masumların öldürülmesinin sadece Harry ile sınırlı olmadığını, "Ülkemizdeki tüm işgalci ülkeler bu tür suçlar işledi" dedi.



Yeni yorum ekle