Ulyanov: Drone İddiası, Batı’nın Viyana Görüşmelerini Durdurmak İçin Beceriksizce Bir Bahanesi

Cu, 06/01/2023 - 22:13

Yaptırımların kaldırılması görüşmelerinde Rus heyetine başkanlık eden Mihail Ulyanov, Batı’nın Ukrayna savaşında kullanılmak üzere İran’ın insansız hava araçlarını Rusya’ya gönderdiği iddiasını, KOEP’in yeniden uygulanmasına ilişkin müzakereleri durdurmak için beceriksiz bir bahane olduğunu söyledi.

Welayet News  - Yaptırımların kaldırılması görüşmelerinde Rus heyetine başkanlık eden Mihail Ulyanov, Batı’nın Ukrayna savaşında kullanılmak üzere İran’ın insansız hava araçlarını Rusya’ya gönderdiği iddiasını, KOEP’in yeniden uygulanmasına ilişkin müzakereleri durdurmak için beceriksiz bir bahane olduğunu söyledi.

Mihail Ulyanov Twitter üzerinden mesaj yayınladı. “ Görünen o ki ABD ve Troika B planına yöneliyor.”

Bu yaklaşımın büyük bir yanlış olduğunu söyleyen Ulyanov, “ Böyle bir planın geçerli bir seçenek olmasını beklemek zor. Bu büyük bir olasılıkla nafile bir görevdir” dedi.

İran’ın diplomatik sistem sözcüsü Nasır Kenani “ Diğer taraflara siyasi çalışmalardan kaçınmalarını ve anlaşmayı uygulamak için gerekli siyasi kararları almaları için yapıcı ve gerçekçi bir yaklaşımı benimsemelerini tavsiye ediyoruz ve şunu vurguluyoruz ki siyasi baskılar, psikolojik ve propaganda havası ile yaptırımların kaldırılması görüşmelerinde batılı taraflar daha fazla puan kazanabileceklerini düşünüyorlarsa yanılıyorlardır” dedi.



Yeni yorum ekle