İslami Cihad Hareketi Lideri’nden Şehit Kasım Süleymani’ye Övgü

Cu, 06/01/2023 - 15:03

Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad en-Nahale, “Direniş Ekseni’nin tüm cephelerinde azimli bir komutan olan Şehit Kasım Süleymani sahanın efendisiydi.” dedi.

Welayet News  - Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad en-Nahle, zafer komutanlarının 3. şehadet yıl dönümü münasebetiyle Lübnan'da düzenlenen anma törenine katıldı.

Şehit General Kasım Süleymani'nin gerçekleştirdiği hizmetleri övgüyle yad eden Nahale, “Direniş Ekseni’nin tüm cephelerinde azimli bir komutan olan Şehit Kasım Süleymani sahanın efendisiydi.” dedi.

Kasım Süleymani’yi “Aziz kardeşim ve asil komutan" olarak tanımlayan Nahale, General Süleymani'nin şehit edilmesinden aynı anda gurur ve üzüntü duyduğunu anlattı ve “Kasım Süleymani’nin Filistin ve diğer ülkelerdeki tüm direniş güçleriyle geniş kapsamlı münasebetleri vardı." ifadesini kullandı.

Şehit Süleymani'nin ulusal bir figürden uluslararası bir sembole dönüştüğüne ve imkansızı mümkün kıldığına değinen İslami Cihad Hareketi lideri, " Kasım Süleymani'nin ilk endişesi Filistin'di. O ümmetin birliğine inanıyordu ve Filistin ile Kudüs'ü bu birliğin başlangıcı olarak görüyordu.” değerlendirmesinde bulundu.

Ziyad en-Nahale, “General Süleymani direniş eksenini güçlendirmek ve geliştirmek için elinden geleni yaptı. Bu güçlerin zirveye ulaşana kadar uğraştı; Direnişin sağladığı füzelerle düşmanımızın başkenti Tel Aviv'i vurduk.” diye konuştu.

İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun eski Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve eski Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis, 3 Ocak 2020’de ABD Başkanı Donald Trump'ın talimatıyla Bağdat Havalimanı'nda düzenlenen terör saldırısında şehit düşmüştü.



Yeni yorum ekle