Nuceba: Son ABD Askeri Irak’tan Çıkana Kadar Direnişe Devam Edeceğiz

Per, 05/01/2023 - 14:05

Irak Nuceba Hareketi sözcüsü verdiği bir röportajda, direniş şehitlerinin kanını talep etmeye, son Amerikan askeri Irak'tan ayrılana kadar devam edeceğini vurguladı.

Welayet News  - Nuceba İslami Direniş Hareketi'nin resmi sözcüsü Nasır el-Şemmari bir televizyon kanalına verdiği röportajda şöyle dedi: "Irak hükümeti ve parlamentosu Amerikan askerlerinin sınır dışı edilmesi peşinde koşmadığı sürece, silahlı operasyonlar da dahil olmak üzere her türlü direniş yöntemine başvurmaktan başka seçenek olmayacaktır."

Nuceba İslami Direniş Hareketi'nin resmi sözcüsü, resmi davetle Bağdat Havalimanı'na giren bir ülkenin özel konuğunun öldürülmesine ilişkin Iraklı bir dizi siyasetçinin sessizliğini ve eylemsizliğini "utanç verici" olarak nitelendirerek, şöyle dedi: "Bu çekingenliğin ve korkunun zirvesini gösteriyor; Ya da hayır, Amerikan sofrasından arta kalanlara tamah etmenin doruğu demek daha doğru!!"

Nuceba sözcüsü daha sonra yabancıların Irak'tan sınır dışı edilmesine ilişkin kararnameyi övdü ve bunu Irak parlamentosunun kuruluşundan bu yana şimdiye kadarki en asil yasası olarak nitelendirdi ve şöyle dedi: "Bu kararname şimdi nerede? Ona ne oldu? Hükümet ve parlamento bunu gerçekleştirme peşinde koşmadıkça, silahlı operasyonlar da dahil olmak üzere her türlü direniş yöntemine başvurmaktan başka çare yoktur."

Nasır el-Şemmari, Iraklı yetkililere de seslenerek şöyle dedi: "Hayatınızda sahip olduğunuz her şey; rütbe, mevki ve itibar, Kasım Süleymani, el-Mühendis ve diğer direniş şehitlerinin fedakarlıklarına ve kanlarına borçludur. Bu yüzden adil olun ve minnettar olun."



Yeni yorum ekle