Libya'da İsrail-Hafter İşbirliği

Sa, 03/07/2018 - 09:21

Libya Ordusu Komutanı General Halife Hafter'e yakınlığı ile bilinen bazı kaynaklar; Generalin, Siyonist Rejim ile ülkenin güneyinde güvenlik işbirliği yaptığını duyurdu.

Welayet News - Hafter'e yakın bazı kaynaklar; Hafter'in geçtiğimiz ayın sonlarında Ürdün'ün başkenti Umman'da Siyonist Rejim istihbarat yetkililerinden biriyle güvenlik işbirliğini artırmak amacıyla kapsamlı bir görüşme yaptığını bildirdi.

Katar merkezli el-Arabi el-Cedid Gazetesi bu haberi vererek şunları yazdı: Batılı bazı medya kanalları da daha önce Siyonist Rejim'in Hafter'i askeri ve istihbarat bakımından desteklediğini bildirmişti.

Hafter, Siyonist Rejim güvenlik kuruluşlarından Libya'nın güneyinde daha fazla bulunmalarını ve yolu Fransa ve İtalya için kapatmalarını istedi.

Bu gazete; Hafter, Siyonist Rejim'e faaliyetlerini yapmaları konusunda güvenlik merkezlerini hizmetlerine sunacağı vaadinde bulunduğunu yazdı.

Hafter, her fırsatta çeşitli kanallar vasıtasıyla Siyonistlerle iletişim kuruyor.

Kahire de Hafter-Siyonist Rejim arasındaki Sina yarımadasına silah nakliyatını engellemek amacıyla yapılan işbirliğini destekliyor ancak Cezayir daha önce Kahire aracılığıyla Hafter'i İsrail'in Libya'nın güneyinde istihbarat üssü kurmasının sonuçları konusunda uyardı.

 



Yeni yorum ekle