Bahreyn Muhalefeti: Şehit Süleymani ve El-Mühendis Bölgede ve İslam Dünyasında Etkili Liderlerdir

Sa, 03/01/2023 - 09:13

Bahreyn İslami Eylem Grubu Genel Sekreter Yardımcısı, şehit Süleymani, Ebu Mehdi el-Mühendis ve Nimr el-Nimr'i bölgenin etkili liderleri olarak değerlenerek, bu şehitlerin İslam dünyasına özel ilgi gösterdiğini söyledi.

Welayet News  - Bahreyn İslami Eylem Cemaati Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Abdullah Salih, İslam Devrim Muhafızları Kudüs Gücü'nün eski Komutanı Korgeneral Kasım Süleymani, Irak Halk Seferberlik Örgütü Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis ve Suudi Şiilerin lideri Şehit Ayetullah Nimr Bakır el-Nimr’i direnişin liderleri olarak nitelendirerek, bu şehitlerin yol ve yaşam tarzlarına uyulması gerektiğini vurguladı.

Şeyh Abdullah Salih; Ayetullah Nimr Bakır el-Nimr, şehit komutan Hacı Kasım Süleymani ve şehit Hacı Ebu Mehdi El-Mühendis'in şehadet yıldönümü münasebetiyle IRNA haber ajansının ev sahipliğinde pazar günü düzenlenen basın toplantısı, direniş bölgesindeki bazı din adamlarının ve kutsal şehir Kum'daki medrese profesörlerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Her üç şehidimizin de direniş alanındaki çabalarının ilham verici olduğunu, bu insanların hayatlarını ve ideallerini ele almanın öğretici olduğunu sözlerine ekledi.

Bu şehitlerin yoluna ve yaşam tarzına uymanın önemini vurguladı ve bu insanların, dünyanın her yerinde mezheplerin oluştuğu bir durumda bile Muhammedi İslam'ın bayrağını kaldırdıklarını sözlerine ekledi.



Yeni yorum ekle