Hamas'tan Batı Şeria'daki Siyonist Rejim Yerleşimlerini Artırma Uyarısı

Ct, 31/12/2022 - 09:02

İslami direniş hareketi Hamas'ın siyasi daire başkanı İsmail Haniye, Siyonist rejimin Batı Şeria'daki yerleşim birimlerindeki artışa karşı uyarıda bulunarak, bu yerleşim birimlerinin direnişin yoğunlaşmasıyla karşı karşıya kalacağını söyledi.

Welayet News  - İslami direniş hareketi "Hamas"ın siyasi daire başkanı İsmail Haniye, Siyonist rejimin Batı Şeria'daki yerleşiminin artmasına karşı uyarıda bulundu.

İsmail Haniye, yeni Siyonist rejim kabinesinin öncelikleriyle yüzleşmede Filistin ulusunun önceliğinin direniş ve birlik olduğunu açıkladı.

Yerleşim inşaatlarının yoğun bir direnişle karşı karşıya kalacağını ve bu direnişin boyutunun artacağını ve yerleşimcilerin Filistin topraklarından sökülmesi için tüm imkanlarla baskı uygulanacağını vurguladı.

İslami direniş hareketi "Hamas"ın siyasi daire başkanı şunları söyledi: "Mevcut kabine başta olmak üzere işgalci rejim liderleri ve kabinelerinin siyasi ve fikri eğilimlerinin ve yaklaşımlarının genel durumda gerginliğe neden olduğunu herkes biliyor. Filistin halkı, özellikle Batı Şeria ve işgal altındaki Kudüs'te, yenilikçi savunma ve direniş yöntemlerini kullanmaya devam edecek."

İsmail Haniye, Siyonist rejimin tehditlerinin milletimizi korkutmayacağını, tüm sınırları aşarak işgalci rejimi ve yerleşimcileri topraklarımızdan çıkana kadar şaşırtacağını vurguladı.

Siyonist rejimin kabinesini oluşturmaktan sorumlu başbakan "Benjamin Netanyahu" geçtiğimiz günlerde, kabinesinin ana politikasının Celil, Negev, (işgal altındaki) Golan Tepeleri ve Batı Şeria'nın tüm bölgelerinde yerleşim yerleri geliştirmek olduğunu açıkladı.

Siyonist rejimin aşırı sağcılarının iktidara gelip "Benjamin Netanyahu" liderliğindeki bir kabine kurmasının ardından, İsrailliler bunu faşist bir kabine olarak nitelendirilerek, Siyonistlerin işgal altındaki Kudüs'teki şiddet davranışlarının artması ve Kudüs'ü ve Mescid-i Aksa'yı Yahudileştirme çabalarının artması konusunda uyarılar yapıldı.

Birkaç gün önce haber kaynakları, Siyonist rejim yetkililerinin işgal altındaki Kudüs'ü Yahudileştirme politikasını yoğunlaştırmak için bu şehirde yeni bir yerleşim planı uygulamaya çalıştığını bildirdi. Siyonist rejimin yeni yerleşim planı, işgal altındaki Kudüs'ün farklı bölgelerinde uygulanacak.

Direniş grupları daha önce Siyonist rejimi Kudüs'ü Yahudileştirme politikasını yoğunlaştırması ve bu kentte yerleşimleri artırması konusunda uyarmıştı.

2016'nın sonunda BM Güvenlik Konseyi, Siyonist rejimin işgal altındaki Filistin topraklarındaki her türlü inşasını yasadışı ilan eden 2334 sayılı Kararı bir kez daha yayınlayarak, Batı Şeria'da inşa edilen tüm Siyonist yerleşim birimlerinin derhal boşaltılması gerektiğini vurguladı.

Ancak başta Kudüs şehri olmak üzere işgal altındaki topraklarda yerleşimlerin genişlemesi yaşanıyor ve uluslararası toplum Tel Aviv'in bu hukuksuz eylemine sessiz kalmaya devam ediyor.



Yeni yorum ekle