Azerbaycan Dışişleri Bakanı'ndan İran açıklaması

Çar, 28/12/2022 - 17:57

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Bakü-Tahran ilişkilerine ilişkin şunları söyledi: "İran ile Azerbaycan arasındaki ilişkilerde son dönemde bir gerginlik yaşanıyor. Durumu daha dramatik hale getirmek niyetinde değiliz."

Welayet News  - İki ülke ilişkilerinin bundan daha iyi olup olamayacağı sorusuna ise şöyle yanıt verdi: "Evet, olabilir. Azerbaycan hiçbir zaman ilişkilerde gerilim taraftarı olmadı."

Azerbaycan Dışişleri Bakanı şöyle devam etti: "Ekonomik alanda anlaşmalar sürüyor. İranlı mevkidaşım ile görüşmelerimiz oldu. İlişkilerin gelişmesini desteklediğini o da beyan etti. Yaklaşımımız karşılıklı saygı ve birbirimizin iç işlerine karışmama yönündedir."

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Karabağ ile ilgili olarak da "Rusya, Karabağ durumunun gözden geçirilmesinin önümüzdeki birkaç yıl için ertelenmesini önerdi" dedi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, düzenlediği basın toplantısında Karabağ'ın statüsü ve Rusya'nın bu konudaki tutumu hakkında şunları söyledi: "Rusya'nın Karabağ'ın statüsünü önümüzdeki birkaç yıl için ertelemeyi herkesçe biliniyor."

Taraflardan herhangi birinin teklif verebileceğini belirterek, "Gündemimize ve tekliflerimize dayanmalıyız ve bu teklifin kabul edilemez olduğunu beyan ettik." vurgusunda da bulundu.

Ceyhun Bayramov ayrıca İran ile Azerbaycan arasında Aras nehri üzerinden İran'a bağlanmak ve oradan da Nahcivan'a bağlanmak üzere yeni yolun kurulması projesinin de devam ettiğini belirtti.

Tags: 


Yeni yorum ekle