Yemen Kuvvetleri Yeni Saha Gerçeklerini Dayattı

Pt, 26/12/2022 - 09:20

Yemen Ensarullah Hareketi Müzakere Heyeti Başkanı, bu ülke güçlerinin düşmana karşı yeni saha gerçeklerine dayattığını vurguladı.

Welayet News  - Yemen Ensarullah Hareketi'nin Müzakere Heyeti Başkanı Muhammed Abdüsselam şu ifadelerde bulundu: ‘Umman'ın San'a heyeti, bu hareketin lideri Abdülmelik Husi ve Yemen Yüksek Siyasi Konseyi Başkanı Mehdi el-Mişat ile bir araya geldi ve bu görüşme çok faydalı oldu.

Ateşkesin sona ermesinden bu yana Maskat'ta Suudi tarafı ve Birleşmiş Milletler dâhil olmak üzere çeşitli taraflarla kapsamlı görüşmeler yaptık.

Güçlerimiz düşmana yeni saha gerçeklerini dayattı ve karşı taraf yeni bir aşamaya girdiğimizi kabul etmelidir.

Karşı tarafın inadı nedeniyle uzatılmayan ateşkesin iptal edilmesinin ardından herhangi bir taahhüdümüz yok ama Ummanlı kardeşlerin müzakereleri ilerletme çabaları var.

Yemen petrol ve gaz ihracatından elde edilen gelir, Yemen vatandaşlarının refahı için harcanmalı ve bu ülkenin tüm şehirlerinde çalışanların maaşları ödenmelidir.

Kalıcı ateşkesin sağlanmasının şartı, kuşatmanın kaldırılması, işgalcilerin geri çekilmesi ve çalışanların maaşlarının ödenmesidir. Mevcut karmaşık durumda ve insani ve ekonomik krizlerde, siyasi diyalog konusunda kimse iyimser olamaz.’

Tags: 


Yeni yorum ekle