Çin'de 248 milyon korona vakası

Ct, 24/12/2022 - 17:50

Koronavirüs ile mücadelede çok sert tedbirler uygulayan Çin'de hükümetin kısıtlamaları aniden kaldırmasıyla ülkede virüsün hızla yayıldığı bildiriliyor. Sadece üç haftada 248 milyon Çinli korona oldu.

Welayet News  - Koronavirüs pandemisiyle küresel çapta en sert tedbirlerle mücadele eden Çin yönetiminin kısıtlamaları aniden kaldırmasıyla ülkede pandeminin hızla yayıldığı, sadece aralığın ilk üç haftasında 248 milyon Çinlinin koronavirüse yakalandığı tahmin ediliyor. Pekin hükümeti ülkedeki tedbir ve test zorunluluğunu kaldırdığı için tam sayılar bilinmiyor. Ancak uzmanlara göre halkın yüzde 18'i ya halihazırda koronavirüs hastası ya da bu hastalığı atlatmış durumda.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu'nun hafta içi yaptığı toplantıdan medyaya yansıyan bir bilgiye göre, sadece 20 Aralık Salı günü 37 milyon Çinli virüse yakalandı. Toplantıya katılan bazı kişilerin, Financial Times ve Bloomberg'in haberlerinde yer verdiği söz konusu bilgiyi doğruladığı belirtiliyor. Resmi istatistiklerde ise ülke çapında sadece 62 bin kişiye virüs bulaştığı kaydının yer aldığı aktarılıyor.

Tags: 


Yeni yorum ekle