Rusya, Siyonist İsrail’in Suriye Topraklarına Yönelik Saldırılarını Kınadı

Ct, 24/12/2022 - 08:51

Rusya'nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Vasily Nebenzia Çarşamba günü Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi toplantısında, "Rusya, İsrail Hava Kuvvetleri'nin Suriye topraklarına düzenlediği yasa dışı hava saldırılarını kınıyor." dedi.

Welayet News  - Rus büyükelçisi, Suriye'nin kuzeyindeki durumun endişe verici olduğuna işaret ederek; Halep, Rakka ve Haseke vilayetlerindeki askeri operasyonların, medya temsilcileri de dahil olmak üzere Suriyeli asker ve sivillerin ölümüyle sonuçlandığını ve sivil altyapının tahrip edildiğini hatırlattı.

Nebenzia, "İsrail Hava Kuvvetleri'nin devam eden yasadışı hava saldırılarını kınıyoruz. Kasım ayında, Humus şehrinin doğusundaki Şayrat askeri havaalanına en az birkaç hava saldırısı bildirildi ve Akdeniz'den Suriye'ye saldırılar bildirildi. Bu saldırılar sonucunda bazı bölgelerde 6 Suriye askeri öldü, 4 asker de yaralandı." söylediğini aktardı.

Son zamanlarda Siyonist rejim, Suriye'nin farklı bölgelerine yönelik füze saldırılarını bir kez daha artırdı. Geçen ay, Rusya Suriye'deki Çatışan Tarafları Uzlaştırma Merkezi'nin (Rusya Savunma Bakanlığı'na bağlı) yardımcısı Oleg Egorov, Siyonist rejimin Humus vilayetindeki bölgelere attığı sekiz füzeden en az üçünün Suriye hava savunma sistemleri tarafından durdurularak düşürüldüğünü duyurdu. Lübnan'da yayın yapan Al-Mayadeen TV'nin haberine göre, Siyonist rejim bu saldırıda Humus vilayetindeki El-Şeirat Havalimanı'nı hedef aldı, 2 asker öldü, 3 asker yaralandı.

Siyonist rejimin Suriye'de tekrarlanan saldırılarına rağmen, Birleşmiş Milletler ve Güvenlik Konseyi bu saldırgan eylemleri durdurmak için herhangi bir tepki göstermedi.



Yeni yorum ekle