Almanya, İran İle İhracat Garantilerini Askıya Aldı

Ct, 24/12/2022 - 08:34

Almanya hükümeti cuma günü, Tahran'a yönelik düşmanca eylemlerinin devamında, İran ile olan tüm ihracat ve ticaret garantilerini askıya aldığını açıkladı.

Welayet News  - Alman hükümeti, İran'daki karışıklıklara verdiği desteğin devamı olarak, Tahran ile kredi garantilerini ve ticaret yatırımlarını resmi olarak askıya aldığını açıkladı.

Almanya Ekonomi Bakanlığı şu açıklamalarda bulundu: ‘İran ile enerji alanında diyalog da dâhil olmak üzere diğer tüm ekonomik çerçeveler askıya aldı.

İhracat kredisi garantileri, Alman şirketlerini ihracat parasının ödenmemesinden kaynaklanan zararlardan korumaktadır. Yatırım garantileri ise Alman şirketlerinin doğrudan yatırımlarını, yatırım yapılan ülkelerdeki politik risklere karşı korumaktadır.

Almanya Ekonomi Bakanlığı şu açıklamalarda bulundu: ‘Bu araçların İran'daki mevcut projeler için kullanımı onlarca yıl süreyle askıya alınmıştı ama İran'ın Almanya da dâhil olmak üzere dünya güçleriyle Tahran'ın nükleer programı konusunda yaptığı anlaşmanın bir sonucu olarak, 2016 gibi kısa bir süre içinde bu araçların kullanımı konusundaki askıya alma kaldırılmıştı. O dönemde söz konusu garantiler birkaç proje için verildi veya uzatıldı, ancak 2019'dan bu yana yeni garanti verilmedi.

Berlin hükümeti şimdi tüm garantileri tamamen askıya almaya karar verdi ve muafiyetler yalnızca belgelenmiş insani nedenler varsa verilecektir.’

Bu bakanlığın açıklamasına göre 2021 yılında İran ile Almanya arasındaki ticaret hacmi 1,76 milyar euro (yaklaşık 1,9 milyar dolar) ve bu yılın ilk 9 ayında 1,49 milyar dolar oldu.

İran'da kargaşaların başlamasından bu yana Almanya, ABD liderliğindeki bazı Batılı ülkelerle birlikte, İran İslam Cumhuriyeti'ne karşı ortak bir savaş politikası içinde bu kargaşaları destekledi.



Yeni yorum ekle