CENTCOM Komutanı: İranlılar gelişmiş insansız hava araçları yapıyor

Cu, 23/12/2022 - 13:32

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Komutanlığı (CENTCOM) başkanı, İran’ın insansız hava aracı cephaneliğinin küçük kısa menzilli insansız hava araçlarından gelişmiş istihbarat, gözetleme ve keşif insansız hava araçlarına kadar uzandığını söyledi.

Welayet News  - Siyonist yayın organı Jerusalem Post’un aktardığına göre, General Michael Eric Kurila, İranlıların daha gelişmiş ve daha büyük, daha yüksek uçuş menziline sahip ve savaş kargosu taşıyabilen İHA’lar

 yaptığını iddia ederek şunları ekledi: “Bugün buna bakıyoruz. Drone’lar, Irak ve Afganistan savaşlarında sahip olduğumuz yol kenarına yerleştirilmiş bombalar gibidir.”

Amerikalı yetkili, açıklamasının bir başka bölümünde Amerika’nın Batı Asya bölgesinin güvenliğini sağlama taahhüdüne değinmiş ve şu iddiada bulunmuştur: Şimdiye kadar ABD’nin bölgenin güvenliğini sağlamaya yönelik taahhüdünün miktarı esas alınmıştır. Eskiden bölge ülkelerinde konuşlanmış Amerikan birliklerinin sayısı ölçülürdü, ama bugün bizim katılımımızın gücü Amerika’nın taahhüdünün ölçüsü olmalıdır.

Ayrıca, İran’ın yaptırımları ihlal etmeye devam ettiğini ve silahları artırırken bölgedeki vekil ağını donattığını, uluslararası sularda seyrüseferi bozduğunu ve terörizmi ve terör örgütlerini desteklediğini iddia etti.

Kurila, İran’ın bölgeyi istikrarsızlaştırmanın yanı sıra güvenliği ve küresel ticareti de tehdit ettiğini iddia etti.



Yeni yorum ekle