İran’dan Zelensky’ye hitaben: İran'ın stratejik sabrı sınırsız olmayacaktır

Cu, 23/12/2022 - 08:57

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Ukrayna Devlet Başkanı'nın ABD Kongresi'nde İran hakkında tekrarlanan suçlamalarını ve uygunsuz açıklamalarını kınadı

Welayet News  - İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin ABD Kongresi'nde İran İslam Cumhuriyeti hakkında tekrarlanan suçlamalarını ve uygunsuz açıklamalarını kınadı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, çarşamba günü ABD Kongresinde İran'a yönelik asılsız suçlamalarını yineledi ve İran için "terörist" ifadesini kullandı.

Zelenski bu toplantıda İran'ın Ukrayna'daki savaşta bu ülkenin altyapısını hedef alan Rusya'yı desteklediğini iddia etti ve Amerikalı yetkililerden bir an önce silah göndererek Kiev'e destek vermelerini istedi.

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, İran’ın, Ukraynalı yetkililerin insansız hava aracı meselesine ilişkin asılsız suçlamalarına defalarca yanıt verdiğini belirterek, bu asılsız suçlamalara cevaben bir kez daha İran İslam Cumhuriyeti’nin Ukrayna savaşında kullanılmak üzere hiçbir tarafa askeri teçhizat ihraç etmediğini vurguladı.

Nasır Kenani şunları söyledi: ‘Ukrayna da dâhil olmak üzere ülkelerin toprak bütünlüğüne her zaman saygı duyduk ve Sayın Zelenski, İran'ın asılsız suçlamalara karşı stratejik sabrının sınırsız olmayacağını bilmelidir.

Zelenski, ABD'nin desteğine umut bağlayan bazı ülke liderlerinin kaderinden ders alsa çok iyi olacak.’

Zelenski, ABD Kongresi'nde yaptığı açıklamalarda, Rusya'nın Ukrayna savaşında İran'a ait insansız hava araçlarını kullandığına ilişkin her zamanki iddialarını yineleyerek şunları söyledi: ‘İran, Rusya'da hayati altyapımızı riske atan yüzlerce intihar uçağı konuşlandırdı. Bir terörist diğer bir teröristi böyle keşfetti.’

Şunu belirtmek gerekir ki, İran İslam Cumhuriyeti yetkilileri, Ukrayna savaşında kullanılmak üzere İran’ın insansız hava araçlarının Rusya'ya gönderildiği yönündeki asılsız iddiaları daha önce de reddetmiştir. İran İslam Cumhuriyeti, Ukrayna'daki krizin başlangıcından bu yana bu krizi barışçıl bir şekilde çözmek için her türlü çabayı göstermiş ve her zaman bu krizin çözümüne yardımcı olmaya hazır olduğunu açıklamıştır.



Yeni yorum ekle