İran: Nükleer Anlaşmaya Varmak İçin Son Adımları Atmaya Hazırız

Per, 22/12/2022 - 07:45

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı, 2. Bağdat Konferansında Suudi mevkidaşı ile yaptığı görüşmede şu ifadelerde bulundu: ‘Suudiler normal ilişkilere dönmeye hazır olukları zaman, İran bunu memnuniyetle karşılayacaktır.’

Welayet News  - İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Ürdün ziyareti ve 2. Bağdat Konferansı sonunda gazetecilere şunları söyledi: ‘Ali Bakıri ile birlikte, Avrupa Birliği'nin dış politika yetkilisi Joseph Borrell ile yapılan iki saatlik bir toplantıda yaptırımların kaldırılması müzakerelerine ilişkin diğer konuları görüşme fırsatı oldu.

Son iki üç aydır Amerika tarafı ikiyüzlü açıklamalar yaptı ve söylediklerine uymayan eylemlerde bulundu. ABD, defalarca tercihinin tüm tarafların Viyana’daki anlaşmaya dönmeleri konusunda nihai adımın atılması olduğunu açıkladı, ancak medyada ikiyüzlü davrandılar.

Bu toplantıda tüm bu konular konuşuldu ve eğer Amerikalıların diplomatik yol izleme iddiaları doğruysa başka türlü yöntemlerle medyada puan toplamanın peşinde olamayacaklarını vurguladık.

Bizim izlenimimiz, çeşitli tarafların gerçekçiliğe geri döndüğü yönündedir ve ayrıca kırmızıçizgilerimize uyulması halinde bir anlaşmaya varmak için son adımları atmaya hazır olduğumuzu açıkladık.

2. Bağdat Konferansının oturum aralarında fırsatlar oldu ve ülke liderleri arasında görüşmeler yapıldı. Oturum aralarında Suudi Dışişleri Bakanı ile bir görüşme yapıldı ve Bağdat'ta başlayan süreci sürdürmeye hazır olduğumuzu açıkladık.

İran İslam Cumhuriyeti diplomatik ilişkileri kesen taraf değildi ve böyle bir kararı alan Suudi Arabistan'dı ve Suudiler ne zaman normal ilişkilere dönmeye hazır olursa, İran bunu memnuniyetle karşılayacaktır.’



Yeni yorum ekle