Umman Heyetinin Yemen Ziyaretinin Amacı

Per, 22/12/2022 - 07:42

Yemen Ensarullah Hareketi müzakere heyeti başkanı Muhammed Abdüsselam, Umman heyetinin San'a ziyaretinin Suudi tarafı ve uluslararası taraflarla daha önce yapılan görüşmelerde sunulan önerilerin gözden geçirilmesi doğrultusunda gerçekleştirildiğini vurguladı.

Welayet News  - Muhammed Abdüsselam şunları söyledi: ‘İşgalci Suudi koalisyonuna üye ülkeler Yemen ekonomisini hedef aldı. İnsani meselelerde ve çalışanların maaşlarının ödenmesi, havaalanlarının ve limanların yeniden açılmasıyla ilgili konularda ilerleme kaydedersek, diğer durumlarda da ilerleme yaşanmasını umut edebiliriz.

İster çatışmalar yeniden başlasın ve ister yeniden ateşkes sağlansın, çalışanların maaşlarının ödenmesi konusu her koşulda çözüme kavuşturulmalıdır. Dolayısıyla insani meseleler askeri meselelerden ayrı tutulmalıdır. Yemenli müzakerecilerin talepleri tüm Yemenlileri ilgilendirmektedir.

İşgalci Suudi koalisyonu, kuşatmanın sona erdirilmesi ve yabancı güçlerin Yemen'den çekilmesi konusunda hiçbir etkisi olmayacak sözler veriyor.

Umman tarafı Yemen'de barış ve istikrar istiyor. Maskat'ın müzakerelerdeki rolü, tüm taraflarla etkileşimde olumlu ve yapıcı olmuştur. Ummanlı kardeşlerimiz Yemen'de barışın sağlanması ve insani meselelerle ilgili birçok teklifte bulundu ve San'a’ya sık sık ziyarette bulunmaları da bu samimi çabalarının sebebidir.’

Ummanlı yetkililerden oluşan bir heyet, Maskat'ın Yemen'deki siyasi krizi çözmeye yönelik arabuluculuk çabaları doğrultusunda bu çarşamba günü San'a’ya gitti.

Umman heyetinin ziyareti, Maskat'ın Yemen'in sekiz yıllık krizinde siyasi çözüme ulaşmaya yönelik arabuluculuk çabaları doğrultusunda ve bu çabalar sayesinde Yemen'de diyalog ve siyasi anlayış koşulları sağlanması içindir.

Yemen Ensarullah Hareketi yetkililerinin ifadesine göre, Yemen'deki ateşkes süresinin sona ermesinden sonraki son iki buçuk ayda, bu ülke ne savaş ne de barış içindeydi ve Ensarullah yetkilileri bu durumun bu şekilde devam etmesine şiddetle karşıdır.

Tags: 


Yeni yorum ekle