İran, İsrail kameralarını bir yıl önce hackledi

Çar, 21/12/2022 - 12:10

İranlı grup uzun süre düzinelerce CCTV kamerasını kontrol etti, bugün yayınlanacak ifşaya göre silah fabrikasının ve Kudüs’teki direniş eylemi bombalamasının videolarını yükleyecek.

Welayet News  - Güvenlik kurumu bir yıldır İranlı bir hacker grubunun düzinelerce İsrail güvenlik kamerasının kontrolünü ele geçirdiğinin farkındaydı. Pazartesi akşamı bir rapora göre, İsrail'in dört bir yanındaki güvenlik kameraları ile bir silah tesisi ve Geçen ay Kudüs'te düzenlenen silahlı bir eylemin görüntüleri ele geçirilmiş.

Yayınlanacak olan tam bir soruşturma raporunun ön izlemesinde, Kan kamu yayıncısı, Musa’nın Asası olarak bilinen grubun faaliyetleri hakkında bilgi sahibi olmalarına rağmen yetkililerin kameraları emniyete almak için harekete geçmediğini söyledi. 

Grup, bir yıl önce İsrail'in Hayfa'daki Rafael savunma müteahhidi fabrikasının çevresinin görüntülerini ve ayrıca Kudüs ve Tel Aviv'deki kameralardan alınan görüntüleri Telegram kanalında yayınladı.

Grup ayrıca geçen ay Kudüs'te iki kişinin ölümüne yol açan bombalı direniş eyleminin büyük bir İsrail güvenlik örgütü tarafından kullanıldığı anlaşılan bir gözetleme kamerasından alınan görüntülerini de yayınladı.

Siyonist İsrail’in resmi haber kanalı Kan'a göre, bilgisayar korsanları kameraları uzun süre kontrol ederken kaydırabiliyor, eğebiliyor ve yakınlaştırabiliyordu. O zamandan beri kameraların bilgisayar korsanlarına karşı kanıtlanıp kanıtlanmadığı belli değildi.

Güvenlik yetkilileri Kan'a, Musa’nın Asası tarafından yüklenen videoların herhangi bir güvenlik ağına bağlı olmayan sivil kameralar tarafından kaydedildiğini söyledi.

Kan, raporun tamamının bilgisayar korsanlarının üst düzey İsrailli yetkilileri izleme çabalarını araştıracağını ve Musa’nın Asası grubunun arkasındakilere ışık tutacağını söyledi.

Aynı hacker grubu, Haziran ayında Kudüs'ün bazı bölgelerinde ve güneydeki Eilat şehrinde roket sirenlerinin çalmasına neden olan bir siber saldırının sorumluluğunu da üstlenmişti.

Geçen yıl Musa’nın Asası, LinkedIn'de halka açık olduğu anlaşılan askerler hakkında hassas bilgileri ve ticari bir site aracılığıyla elde edilen İsrail'in havadan görüntülerini sızdırdığını söyledi.

Haziran ayında Gazze Şeridi'nde bir ordu gözlem balonunun düşmesine neden olduğu da iddialar arasında. Ordu, balonun doğru şekilde bağlanmadığını söyledi.



Yeni yorum ekle