Soylu: Yargı onarsa İmamoğlu’nu görevden alırım

Pt, 19/12/2022 - 08:49

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CNN Türk’te yayınlanan Ne Oluyor Programı’nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Welayet News  - İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında siyasi yasak yolunu açan hapis cezasıyla ilgi açıklama yapan Soylu, “İmamoğlu YSK’yı eleştirebilir ama hakaret edemez” dedi. Soylu ayrıca, “Karar siyaseten yanlış’ demek, hukuk devletinde olmaz. İstinaf ve Yargıtay onadığı anda görevden alırım” dedi.

YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verilen ve siyasi yasağı gündeme gelen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında Soylu, şu ifadeleri kullandı;

"İmamoğlu, YSK’yı eleştirebilir ama hakaret edemez. Pozitif hukuk açısından karar doğru. ‘Karar siyaseten yanlış’ demek, hukuk devletinde olmaz. İstinaf ve Yargıtay onadığı anda görevden alırım.

Davayla ilgili şunu söylemeliyim, İmamoğlu seçildikten sonra Avrupa’ya Türkiye’yi şikayete gitti. Ben de Türkiye’nin Avrupa’da şikayet edilmesinin doğru olmadığını söyledim. Ben şunu diyorum hangi siyasi parti olursa olsun dünyaya gittiği zaman Türkiye’yi şikayet etmemeli. Bu meseleleri kendi içimizde halletmeliyiz. Türkiye’yi Avrupa’da demokrasi ile hukuk ile şikayet ederek suçlayıcı bir dil kullanılıyor. Ben de konuşmamın birinde, ‘Türkiye’yi Avrupa’ya şikayet eden ahmak’ dedim."



Yeni yorum ekle