ABD'nin Suriye'deki Petrol Hırsızlığı Devam Ediyor

Ct, 17/12/2022 - 13:33

Iraklı Şii koordinasyon çerçevesinin üst düzey bir üyesi, Suriye petrolünün Amerikan güçleri tarafından üç kez çalınmasına atıfta bulunarak, Beyaz Saray'ın çalınan bu petrolden elde edilen kaynakları Irak'ın güvensizliği için kullandığını söyledi.

Welayet News  - Al-Malume haber sitesine göre, Irak Şii koordinasyon çerçevesinin üst düzey üyelerinden biri, Beyaz Saray'ı bu ülkedeki çatışmaları körüklemekle suçladı.

Bu rapora göre "Cebbar Üde", Al-Malume ile yaptığı bir konuşmada, 2022'de Amerikan güçleri tarafından Suriye petrolünün çalınmasının üç katına çıktığını ve petrolün kamyonlarla Irak'a nakledildiğini ve ardından komisyonculara satıldığını söyledi.

Amerikan güçleri tarafından çalınan Suriye petrol parasının bir kısmı Irak, Türkiye, İran sınırlarında ve ülke içinde faaliyet gösteren silahlı parti ve hareketlerin desteklenmesi çerçevesinde harcanmaktadır. Bu dikkat edilmesi gereken çok tehlikeli bir konudur ve ülkemizi Ortadoğu çatışmalarından uzak tutmak amacıyla çalıntı petrol konvoylarının girişini engellemek için çaba sarf edilmelidir.

Üde, "Beyaz Saray, komşu ülkelerin iç güvenliğini bozmak ve zarar vermek isteyen silahlı parti ve hareketleri destekleyerek Kürdistan Bölgesi'nin farklı bölgelerinde durumu tırmandırmaya çalışıyor." dedi.

Uluslararası raporlar, ABD güçlerinin büyük miktarlarda çalıntı petrolü komisyonculara ve şirketlere satmak için doğu Suriye'den Irak'a naklettiğini doğruluyor.

Tags: 


Yeni yorum ekle