Ensarullah'dan BAE'ye uyarı

Ct, 17/12/2022 - 09:24

Yemen Ensarullah hareketi BAE'yi saldırıyla tehdit etti ve Yemen adalarına yönelik herhangi bir işgale, füze ve insansız hava araçlarıyla karşılık vereceğini vurguladı.

Welayet News  - Ensarullah hareketinin siyasi ofisinin üyesi  "Abdullah Al-Naimi" Cuma günü Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ''BAE  zeki ve uyanık olduğunu zannediyor ve BAE'nin bazı Yemen vilayetlerini ve adalarını işgal etme ve onları İsrail, İngiliz ve Amerikan kuvvetlerine teslim etme eylemi BAE'yi balistik füzeler ve insansız hava araçlarından korumayacak.'' dedi.

Abdullah el'Naimi, şöyle dedi: ''BAE, Yemen halkına zorbalıkla davranıyor  ve Yemenlilerin düşmanlarını ve dostlarını tanımayan cahil ve geri kalmış bir ulus olduğunu düşünüyor. Bu çok büyük küstahlıktkır.''

Sözkonusu üst düzey Ensarullah yetkilisi, Yemen'in artık balistik füze ve insansız hava aracı gücüne sahip olduğunu, bu küçük ülkeyi (BAE) aklını başına toplayıp doğru yolu bulmaya ve dünyanın önünde tövbe etmeye zorlayacağını açıkladı.

Yemen Ensarullah üyesi, Yemen güçlerinin askeri teçhizat yapımı alanında niteliksel atılımlar gerçekleştirdiğini, saldırgan koalisyonun kuşatmayı sürdürmek ve Yemen halkını öldürmek istemesi durumunda Ensarullah güçlerinin bu askeri ilerlemelerinin düşmanı pişman edeceğini söyledi.



Yeni yorum ekle