Rusya: Avrupa Birliği, Washington'a bağlı

Cu, 16/12/2022 - 10:46

Rusya cumhurbaşkanı, Avrupa Birliği'nin Washington'un kendisini bir "tabi" olarak kullanmasına izin verdiğini söyledi.

Welayet News  - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Avrupa Birliği'nin akaryakıt fiyatlarına yaklaşımını "çılgınlık" olarak nitelendirerek, Rusya'nın Avrupa Birliği'nden daha umut verici ortaklar arayacağını ve Doğu'ya gaz arzını artıracağını söyledi.

Putin'e göre Batı'nın Rusya karşıtı yaptırımları Rusya için yeni fırsatlar yarattı ve tam bağımsız bir ekonomi için itici güç yarattı.

Rusya başkanı, Avrupa Birliği'nin Washington'ın kendisini bir "tabi" olarak kullanmasına izin verdiğine işaret etti ve hatta AB yetkilileri bile Amerikan politikasının Avrupa'nın sanayisizleşmesine yol açtığını doğruladı.

Rusya Devlet Başkanlığı Sözcüsü Dmitry Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Batı'nın Rus petrolüne uyguladığı tavan fiyatlara cevaben bir kararname çıkaracağını söyledi.

Ukrayna'daki savaşın başlamasından bu yana, Avrupa Birliği de dahil olmak üzere Batılı ülkeler, enerji sektörü de dahil olmak üzere Rusya'ya karşı yaptırımlar uyguladılar ve bu yaptırımlar çoğu durumda geri tepti ve halklarını zor durumda bıraktı.

Tags: 


Yeni yorum ekle