Yemen'den Washington'a uyarı: Amerikan çıkarları, meşru hedefimizdir

Cu, 16/12/2022 - 09:09

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti'nin siyasi ofisinin bir üyesi, ABD'nin Riyad'a verdiği sürekli destekle Washington'un çıkarlarının Yemen silahlı kuvvetleri için meşru hedefler haline getireceğini söyledi.

Welayet News  - Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti'nin siyasi ofisi üyesi Abdulvahhab el-Mehbeşi,  ''Amerika, Çarşamba günü Kongre tarafından onaylanması beklenen Suudi Arabistan'ın Yemen'e yönelik saldırılarına verdiği desteğini gerçi çekme karar taslağını reddederek, saldırganlığı ve ablukayı sürdürmekte ısrar ediyor.'' dedi.

Yemenli yetkili, ''Amerikan hükümeti, Suudi Arabistan'ın Yemen'deki saldırganlığını durdurma niyetindeydi, ancak bugün savaşı sürdürmek ve Suudi Arabistan'ın Yemen'e karşı işlediği suçlara ortak olmak istediği bir kez daha net olarak göstermiş oldu.'' İfadelerini kullandı.

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti siyasi bürosu üyesi, Amerikan Başkanı Joe Biden hükümetinin bu ülke ve dünya insanlarına yalan söylediğini, Yemen'e yönelik saldırganlığı durdurmaya yönelik her türlü girişimin karşısında durduğunu vurguladı.

Tags: 


Yeni yorum ekle