Siyonist rejim bin 200 Filistinlinin içme suyunu kesti

Cu, 16/12/2022 - 09:06

Haber kaynakları, Siyonist rejimin Batı Şeria'da bir bölgede 1.200 Filistinlinin içme suyunu kestiğini duyurdu.

Welayet News  - Yerel halk, Siyonist işgal güçlerinin Eriha'nın kuzeyindeki Ürdün Nehri'nin Batı Şeria'sında yer alan Nebe el-Awce mahallesini bastığını 1.200 Filistinliye içme suyu sağlayan su hattını kesti.

Öte yandan Filistinli işgalciler Beytüllahim bölgesindeki Hosan köyündeki bir tarım tesisini buldozerle yıktı.

Dün bir Kudüslü, işgal askerlerinin çocuğuna saldırıda bulunduğuna şahit olunca çocuğunun maruz kaldığı vahşet manzarasına dayanamayarak kalp krizi geçirdi. Ayrıca yine Kudüs'te, Nablus Caddesi üzerinde bir Filistinli çocuğun işgal askerleri tarafından esir edildiği haber verildi. 

Verilen bilgilere göre işgal askerleri Kudüs'teki Nablus Caddesi üzerinde bulunan dükkanlara baskınlar düzenledi. Bir başka saldırı ekibinin de Şu'afat Mülteci Kampı'nı bastığı haber verildi.

Batı Şeria bölgesinin güney kesiminde yer alan El-Halil vilayetinde ise işgalci askerler iki çadırla, zirai işlerde kullanılan bir karavana el koydu. 

El-Halil'in batısındaki Terkumiya kasabasında Filistinlilerden zorla gasp edilen araziler üzerine kurulmuş durumdaki Adora Yahudi merkezinin hizasındaki Et-Tibe mıntıkasına işgalci askerlerden bir grubun baskın düzenlediği, İbrahim ve Abdülkadir El-Ce'afire isimli kardeşlere ait iki çadıra el koyduğu haber verildi. 

Bir başka işgalci grup ise El-Halil şehrinin güneyindeki Hulletu'l-Furun mıntıkasında Kemal Teysir İrfaiyye isimli şahsa ait olan ve tarım işlerinde kullanılan bir karavana el koydu.



Yeni yorum ekle