Biden: Ukrayna'ya asker göndermeyeceğiz

Sa, 13/12/2022 - 12:19

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı, Washington'un Ukrayna'ya asker değil, yalnızca ekipman gönderdiğini açıkladı.

Welayet News  -  Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşının başlamasının üzerinden 10 ay geçti. Amerika ve Avrupa ülkeleri Ukrayna'yı desteklemeye ve savaşı sürdürmeye devam ediyor.

ABD Başkanı Joe Biden, dün akşam bir muhabirin, ABD'nin Ukrayna'daki ABD askeri güçlerinin sayısını artırma planlarıyla ilgili sorusuna verdiği cevapta şöyle dedi: "Ukrayna'ya asker mi gönderiyoruz? Hayır, böyle bir şey yok.''

Amerikan başkanı daha sonra şunları söyledi: ''Geçmişte olduğu gibi milyarlarca dolar değerinde askeri teçhizat göndereceğiz.''

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen da Biden yönetiminin Ukrayna'ya milyarlarca dolarlık yardımı gerektiğinde sürdürmeye hazır olduğunu açıkladı.

Bloomberg News'in haberine göre ABD hükümeti Ukrayna'ya 38 milyar dolarlık askeri yardım gönderme sözü verdi ve bugüne kadar bu ülkeye 13 milyar dolar doğrudan yardım yaptı.

Pazar günü Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky ile yaptığı telefon görüşmesinde, bu savaşın sorumlusunun Rusya olduğu sürece Amerika'nın Ukrayna'ya desteğinin devam edeceğini söyledi.



Yeni yorum ekle