Kabil'de Çinlilere Yönelik Saldırıyı IŞİD Üstlendi

Sa, 13/12/2022 - 11:31

Kabil'deki Çin misafirhanesine düzenlenen saldırıyı IŞİD terör örgütü görüntüleri yayınlayarak üstlendi.

Welayet News  - Dün Kabil'in "Shahrno" bölgesindeki Çinlilerin misafirhanesine düzenlenen saldırıyı IŞİD terör örgütü, görüntüleri yayınlayarak üstlendi.

IŞİD tarafından yapılan açıklamaya göre saldırıyı "Ebu Ömer" ve "Abdulcebbar" adlı iki saldırgan gerçekleştirdi, ancak saldırganların uyruğu hakkında herhangi bir ayrıntı verilmedi.

IŞİD terör örgütü yaptığı açıklamada, bu saldırıda Taliban üyeleri ile Çin vatandaşları ve diplomatların da aralarında bulunduğu 30 kişinin öldürüldüğünü de iddia etti.

Bu arada Taliban'ın geçici hükümetinin sözcüsü Zabihullah Mücahid, saldırının başlamasından saatler sonra yaptığı açıklamada, olayın herhangi bir yabancının ölmeden üç saldırganın ölümüyle sona erdiğini duyurdu.

Otel misafirlerinin tamamının kurtulduğunu ve silahlı çatışma sırasında kendilerini pencereden dışarı atan otel misafirlerinden sadece ikisinin yaralandığını vurguladı.

Çin'in Kabil'deki büyükelçiliği veya bu ülkenin yetkilileri henüz saldırıya tepki göstermedi.

Bu saldırı, Çin'in Kabil'deki büyükelçisi Wang Yu'nun, Taliban geçici hükümetinin dışişleri bakan yardımcısı Şir Muhammed Abbas Stanekzai ile yaptığı görüşmede, bu ülkenin Kabil'deki büyükelçiliğinin güvenliğini sağlamak için iktidardan daha fazla ilgi talep etmesinden bir gün sonra gerçekleştirildi.

Daha önce de IŞİD'in sorumluluğunu üstlendiği Kabil'deki Rusya Büyükelçiliği ve Afganistan'daki Pakistan Büyükelçiliği Maslahatgüzarı saldırıya uğramıştı.



Yeni yorum ekle