Ensarullah: BAE, Yemen'e Karşı Yeni Saldırılar Gerçekleştirdi

Pa, 11/12/2022 - 15:14

Ensarullah, BAE'nin paralı askerlerle askeri ve güvenlik anlaşmaları imzalayarak Yemen'e karşı yeni saldırılar gerçekleştirdiğini duyurdu.

Welayet News  -  Ensarullah Hareketi siyasi ofisinin bir üyesi olan Ali el-Gahum, twitterdan yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Saldırgan Arap koalisyon ülkelerinin eylemleri, Yemen'e yönelik saldırganlığın devam ettiğinin açık bir delilidir. Bu yöndeki hareketler ve BAE'nin paralı askerlerle askeri ve güvenlik anlaşmaları imzalaması, onların şeytani planlarını gerçekleştirmek için yeni taktikler ve yeni bir yüzle saldırganlığı sürdürmeyi amaçlıyor."

Ali el-Gahum, yaptığı açıklamanın devamında, "Saldırgan ülkelere şöyle sesleniyoruz: Oyunlarınız boşa çıkacak ve Allah'ın lütfu ve halkının, ordusunun ve güçlerinin farkındalığıyla Yemen işgal projelerini başarısızlığa uğratacak. Amerika, İngiltere, Suudi Arabistan ve BAE'nin saldırganlığına rağmen Yemen kazanacaktır." dedi.

Ensarullah, daha önce BAE ile Suudi Arabistan'ın kukla hükümeti arasında askeri ve güvenlik anlaşmasının imzalanmasına karşı olduğunu belirtmiş ve bunu BAE'nin Yemen'deki varlığını uzatmaya yönelik bir önlem olarak değerlendirmişti.

Ensarullah, Ekim ayının başında Yemen'de altı ay süren ateşkesi uzatma müzakerelerinin çıkmaza girdiğini duyurmuştu.



Yeni yorum ekle