Hadi El-Amiri: IŞİD'in yenilmesinde İran ve Hizbullah'ın desteğini takdir ediyoruz

Pa, 11/12/2022 - 09:34

Irak El Fetih parlamenter koalisyon başkanı, IŞİD'in yenilgisinin beşinci yıldönümünde, bu ülkenin İran İslam Cumhuriyeti ve Lübnan Hizbullah hareketinin desteğini takdir ettiğini vurguladı.

Welayet News  - Irak Fetih parlamento koalisyonu başkanı Hadi el-Ameri, Cumartesi günü IŞİD'in bu ülkede yenilmesinin beşinci yıldönümü münasebetiyle Telegram kanalından yaptığı açıklamada, ''bu savaşta dökülen kanlara teslim olmalıyız.'' dedi.

El-Amiri, dini otoritenin önemli rolünü ve tarihi cihad fetvasını ve bu fetvaya olumlu cevap veren Irak halkını takdir ettiği.

El Fetih parlamenter koalisyon başkanı, İran İslam Cumhuriyeti ve Hizbullah'ın Irak'a verdiği ilkeli ve sürekli desteği de takdirle karşıladı ve "İran ve Hizbullah'ın desteği sadece silah, teçhizat ve deneyim aktarımıyla sınırlı değildi, aynı zamanda  komutanların ve danışmanların pak kanı Iraklı kardeşlerinin kanına karıştı.'' dedi.

El-Amiri, Kudüs ordusu komutanı kasım Süleymani ve Ebu Mehdi El-Muhendis'in şehadetini bu dini ve fiziksel karışımın ve kader birliğinin en güzel örneği olarak değerlendirdi ve tüm Irak halkından bu günü yolsuzluktan ve terörizmden  arınmış birleşik bir Irak inşa etmek için kullanmasını istedi.



Yeni yorum ekle