Suudi Arabistan: İran İle Olumlu İlişkiler İstiyoruz

Ct, 10/12/2022 - 09:25

Suudi Dışişleri Bakanı, "Riyad hala İran'a doğru dostluk elini uzatmış durumda." dedi.

Welayet News  - Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Farhan, Arap ve Çin liderleri zirvesinin sonunda düzenlediği basın toplantısında; "İran, bölgenin bir parçası ve bir komşumuzdur. Riyad ise bölge istikrarına hizmet edecek olumlu ilişkiler peşinde ve bunun için de elini İran'a doğru uzatmış durumda." dedi.

Faysal bin Farhan, Çin'e yakınlaşma iddialarıyla ilgili olarak da "Biz kutuplaşma veya ortaklar arasında seçim yapmaya inanmıyoruz ve tüm ortaklar ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz." diye de konuştu.

Faysal bin Farhan konuşmalarının başka bir bölümünde ise Suudi Arabistan ile Çin arasındaki stratejik ortaklığın geleneksel ekonomik iş birliğine göre daha geniş bir ufuk açacağını vurgulayarak şöyle bir hatırlatmada da bulundu: "Çin, Suudi Arabistan dış politikasında önemli bir rol oynuyor, ortak konuları ele almaya çalışıyoruz. Bu tür toplantılar, Suudi Arabistan ve Çin Halk Cumhuriyeti arasında yeni bir başlangıç noktasıdır."

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman'ın daha önce Çin ve Arap ülkeleri arasında işbirliği ve kalkınma için yapılan toplantıda yaptığı konuşmada, "İran'ın nükleer davada uluslararası yükümlülüklere bağlılığının gerekliliğini vurguluyoruz" diye vurgu yapmıştı.



Yeni yorum ekle