İran Genelkurmay Başkanı: SİHA yapımında 39 yıllık bir deneyime sahibiz

Çar, 07/12/2022 - 08:14

İran Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı İran’ın SİHA tasarımı ve yapımı konusunda 39 yıllık bir deneyime sahip olduğunu belirterek “Günümüzde SİHA yapımı, tasarım noktasından havalanma düzeyine kadar tamamen ülke içinde yapılıyor” dedi.

Welayet News  - İran İslam Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetler Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri bugün yaptığı bir konuşmada İran’ın ülke içindeki kapasiteye dayanarak savunma ve askeri alanlarda gerekli olan birçok teçhizatı ürettiğini belirterek “Aerodinamik biliminden maksimum düzeyde yararlanarak özellikle insansız hava araçlarında, SİHA’nın tasarım anından havalanmasına kadar tüm aşamalar ülke içinde gerçekleşiyor. Bu küçük bir gelişme değildir” ifadelerini kullandı.

Tümgeneral Muhammed Bakıri konuşmasının devamında İran’ın SİHA yapımı ve tasarımı konusunda 39 yıllık bir deneyime sahip olduğunu belirterek “Aerodinamik öğrencileri ve bu bölümden mezun olan uzmanlar ve bilim insanlarımız bu sahaya adım attı ve SİHA’ları tasarladı” dedi.

İran İslam Cumhuriyeti Genelkurmay Başkanı “Kutsal savunma döneminde (İran-Irak savaşı) bugün insan haklarından söz eden bu yalancı ve iki yüzlü batılılar yasal kimyasal silahlar üretip bunları bizim üzerimize, cephelerdeki aziz kardeşlerimize karşı deneyip geliştiriyordu. Savaşın sona erdiği gün Irak’ın 12 bin ton kimyasal silahı vardı” ifadelerini kullandı.

Tümgeneral Bakıri açıklamasının devamında “Biz mevcut gelişimlerimizle yetinmiyoruz. İlerlemeye devam etmeliyiz ve bilimin ülkenin savunma ve güvenlik alanının hizmetinde olması ve savunma ve güvenliğinde bilim ve teknolojinin gelişiminin hizmetinde olması gerek” dedi.

Tags: 


Yeni yorum ekle