Rusya:Ukrayna ile müzakere şu anda mümkün değil

Çar, 30/11/2022 - 10:38

Rusya cumhurbaşkanlığı sözcüsü, Ukrayna ile müzakerelerin şu anda mümkün olmadığını belirterek, Kiev'in Rusya'nın talep ve koşullarını müzakere edecek siyasi irade ve arzuya sahip olması gerektiğini söyledi.

Welayet News  - Rusya Devlet Başkanlığı Sözcüsü Dmitriy Peskov, Kremlin'de düzenlediği basın toplantısında, Batılı yetkililerin Moskova ve Kiev'in müzakere masasına dönmesi gerektiğine ilişkin açıklamalarına değinerek, 'Bu görüşmelerin gerçekleşmesi için siyasi irade gerekiyor o da, Ukrayna yönetiminde yok' dedi.

Dimitri Peskov ayrıca  "Aslında şu anda herhangi bir müzakere mümkün değil çünkü Ukrayna tarafı bunu kesinlikle reddediyor. Bu nedenle Rusya'nın Ukrayna'daki askeri operasyonları devam edecek." dedi.

Rusya Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü daha önce Ukrayna'yı Mart ayından bu yana yapılmayan barış görüşmelerini durdurmakla suçlarken, Ukrayna'nın barış görüşmelerinde anlaşmayı reddetmesinin 2018'in ABD'nin emriyle yapıldığının açık ve net olduğunu açıklamıştı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Temmuz 2022'de Moskova'nın Kiev ile müzakereleri yeniden başlatmaya hazır olduğunu duyurdu, ancak Ukrayna Devlet Başkanı şimdiye kadar bu süreci başlatmak için herhangi bir istek göstermedi.



Yeni yorum ekle