Malezya, Filistin direnişinin yanında

Sa, 29/11/2022 - 10:02

Malezya’nın yeni başbakanı Enver İbrahim, başbakanlığı döneminde Filistin mücadelesini destekleme, Malezya ve Filistin halkları arasındaki kardeşlik bağlarını daha da kuvvetlendirme sözü verdi.

Welayet News  - 19 Kasım’da gerçekleşen seçimlerde zafer kazanan Malezya Başbakanı Enver İbrahim, Filistin mücadelesi adına umut verici açıklamalarda bulundu. Enver İbrahim, seçim zaferini tebrik etmek için kendisini arayan HAMAS lideri İsmail Heniyye ile görüşmesinde, Malezya halkının ve devletinin Filistin mücadelesine verdiği desteği bir kez daha teyit etti. Filistin Enformasyon Merkezi tarafından yayınlanan görüşme kayıtları, işgalci İsrail’i kızdırırken direniş destekçilerini ise oldukça mutlu etti. 

İsmail Heniyye, Enver İbrahim’i tebrik etti

Filistin’in en büyük direniş hareketi olan HAMAS‘ın (İslami Direniş Hareketi) Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Malezya lideri Enver İbrahim’i telefonla arayarak yeni başbakana tebrik mesajlarını iletti. Enver İbrahim’e ve yeni Malezya hükümetine başarı dileklerini sunan Heniyye, “Malezya’nın İslam dünyasının öncü ülkelerinden biri olma rolünü sürdürmesini temenni ediyorum. Malezya Başbakanı Enver İbrahim’in Filistin davasını desteklemeye devam edeceğini ve Malezya’nın Filistin halkına destek olma konusundaki ileri tavrını sürdüreceğini tüm kalbimle umut ediyorum” şeklinde konuştu. 

“Filistin’i destekleyen tavrımız devam edecek”

Malezya Başbakanı Enver İbrahim ise görüşmede şunları söyledi: “HAMAS Hareketi’yle görüşmekten oldukça memnunum. Malezya ve Filistin halkları arasındaki kardeşlik ilişkileri oldukça derindir. Malezya’nın, Filistin davasını destekleme ve Filistin halkının haklarını uluslararası mahfillerde savunma konusundaki tavrı aynı şekilde devam edecektir” değerlendirmesinde bulundu.

İslam dünyasının güçlü ülkelerinden biri

2021 verilerine göre 32,7 milyon nüfusa sahip olan Asya ülkesi Malezya, ekonomik, siyasi, askeri, teknolojik ve daha birçok alanda sahip olduğu donanımla İslam dünyasının en güçlü ülkelerinden biri olarak öne çıkıyor. Her geçen yıl biraz daha da gelişme gösteren Malezya’nın, Filistin mücadelesine desteği Filistin direnişi açısından büyük önem arz ediyor. Malezya halkı nezdinde büyük bir Filistin sevgisi dikkat çekerken, halkın seçtiği yöneticiler de Filistin konusunda hassas bir siyaset çizgisi ortaya koyuyorlar.

Milli Gazete



Yeni yorum ekle