Katar'daki Dünya Kupası'nda Batı'nın rötuşsuz yüzü!

Sa, 29/11/2022 - 08:19

“Dünyanın en büyük gücü”nün İran İslam Cumhuriyeti karşısında acizliğini çıplak bir şekilde ortaya koyan yöntemlere başvuracağını Amerikan politikalarının azılı muhalifleri bile aklına getirmezdi.

Welayet News  - Amerika, kırk yıl boyunca, dayatılan 8 yıllık savaştan İran halkını açlığa mahkûm eden benzeri görülmemiş kuşatmaya, askeri tehditlere, içişlerine müdahaleye ve bilim adamlarına suikasttan İŞİD’i ve ayrılıkçı grupları harekete geçirmeye, medya ve psikolojik savaşa kadar İran İslam Cumhuriyeti'ne diz çöktürme amaçlı tüm politikalarının başarısızlığından sonra, utanç verici bir şekilde, dünyadaki herhangi bir ülkenin uygulamasından utanç duyduğu akıl almaz yöntemlere başvuruyor. Katar'daki Dünya Kupası maçlarının kapsamında bu düşmanca politikaların bazılarına şahit olduk.  

Amerika Birleşik Devletleri'nin bu utanç verici eylemlerinden biri de, Amerikan milli futbol takımının Twitter hesabında, İran milli takımı ile kritik bir karşılaşmanın arifesinde İran İslam Cumhuriyeti bayrağının “Allah” logosu olmadan görselini yayınlamasıdır. Amerikan Futbol Federasyonu'nun Instagram ve Facebook sayfasında da benzer bir gişimde bulunularak İran İslam Cumhuriyeti'nin üç renkli bayrağının ortasındaki “La İlahe İlla Allah” sembolünün kaldırılması tepkilere neden oldu.

Şurası kesin ki, “dünyanın süper gücü” olduğunu iddia eden bir ülke, eğer gerçekten süper güçse, bu saçma sapan hareketlere asla başvurmaz. Elbette “süper güç” İngiltere de İslam Cumhuriyeti'ne karşı böyle saçma sapan bir eyleme başvurmuştur. Dünya Kupası'nda ve çeşitli yarışmalarda, rakip takımların isimlerini formalarına logosuz olarak dahil etmek adettendi, ancak İngiltere ile oynanan maçta İran'ın isminin dahil edilmesi rakip tarafından planlı bir şeytanlıkla yapıldı ve bir yandan İran’ı aşağılamak, diğer yandan da İran milli takımının moralini bozmak için İngiltere'nin formasına İRAN yerine, iRAN kazınmıştı.

 

Amerika ve İngiltere, İran'a karşı bu çocukça yöntemlere başvurmakla kalmayıp, İran milli takımının teknik direktörünü ve oyuncularını takip etmeleri ve onlara sporla ilgisi olmayan sorular sormaları için muhabirleri ve gazetecileri de seferber etti. Bu bağlamda, Amerikan milli takımının eski baş antrenörü Jürgen Klinsmann, Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası kapsamında, İran halkının kültürüne karşı ve İran milli takımına hakaret içeren açıklamalarda bulunarak,  İran-Galler maçında İran milli takım oyuncularının ve teknik heyetin “hakem üzerinde çalıştıkları”nı ve "bunun tesadüf olmadığını, onların kültürlerinin bir parçası olduğunu" iddia etti. Aslında bu açıklamalar, özellikle İran milli takımının Galler'i 2 golle mağlup etmesi üzerine bir nevi bastırılmış duyguları tatmin etme niteliği taşıyor.

İşte, sporu siyasetle ilişkilendirmeme sloganını gece gündüz yalandan ileri sürerken, bu sloganı ihlal etmekle kalmayıp, spor alanında güçlü ve inatçı bir rakip ile karşılaşlaştığında apaçık ırkçılık ve zorbalıktan medet uman ve böylece ahlak, insani değerler ve kanunlar konusundaki sahte maskesi düşen Batı, budur.

Welayet News 



Yeni yorum ekle