İmam Hamanei: ABD İle Müzakere Sorunları Çözmez

Ct, 26/11/2022 - 13:27

İslam İnkılabı Lideri İmam Hamanei, İmam Humeyni Hüseyniyesinde toplanan Halk Gönüllü Güçleri (BESİC) ile yüz yüze ve ülke genelindeki 5 milyon Besic üyesi ile görüntülü olarak görüştü.

Welayet News  - İslam İnkılabı Lideri İmam Hamanei, Besiciler ile görüşmesinde öncelikle İran milli takımının Galler karşısındaki galibiyetine değinerek; "Gözlerimizi aydınlattılar. Allah da onların gözlerini aydınlatsın." diye buyurdu.

İslam İnkılabı Lideri, Besic kuruluşu ile ilgili "İmam Humeyni, Besic'i şecere-i tayyibe olarak adlandırmıştı.  Her dönemde, etkin sonuçları olan bir yapıdan bahsetmişti. Her dönemde bu yapının olması, Devrim'in hayatta olduğunu gösteriyor, devrim kelimesinden korkanlara, duyup da üzülenlere, bu ifadeyi sevmeyenlere, kendilerini devrimden aklatmak isteyenlere bu yapının devrimin hayatta olduğunu gösterdiğini, devrimin yeniden doğduğunu ve olgu yaratmakta olduğunu hatırlatmak isteriz." dedi.

İslam İnkılabı Lideri bu konuşmasında bölgesel konulara da yer verdi.

İslam İnkılabı Lideri, küresel emperyalizmin İslam İnkılabı ve bölgedeki İslami Uyanış'ı yok etme yönündeki stratejik planına değinerek "İnkılap İran’ı İngiltere ve ABD bağımlılığını, bağımsızlığa, sağlamlığa, kendi ayağında durma, güçlü ve korkusuzca konuşma ve şantaja izin vermemeye çevirdi. Diğer milletler de bunu görerek uyanmaya başladı. Batılılar bunun çaresine bakmak istediler. Daha düne kadar bölgeye ve İran'a musallat olan Batılılar artık neredeyse her şeyi kaybedeceklerini gördüler. Ne yapıp edip İran ve Devrim'i yok etmeliyiz dediler...  Ardından savaş dayattılar.  Sekiz yıl tam olarak Saddam'a destek sağladılar. Saddam yenilince İran ile karşılaşamayacaklarını anladılar, İslam İnkılabı'nın ve Devrimin stratejisinin derinliğini gördüler. Bu yüzden İslam İnkılabını durdurmak için önce etraf ülkeleri yok etmeyi düşündüler. Suriye, Irak, Lübnan, Libya ve Sudan bu plan dahilindeydi. Onlar bu altı ülkenin İran'ın stratejik derinliğini teşkil ettiğini düşünüyorlardı. Biz Afrika'daki ülkelere karışmadık, müdahale etmek istemedik ancak Irak, Suriye ve Lübnan'da siyasetimizi hayata geçirdik.  Askeri olarak pek varlık göstermeden işimizi yaptık. Bunun sonucu neydi?  Amerika'nın her üç ülkede de yenilmesi. Irak'ı, Suriye'yi ve Lübnan'da durumu ele geçirmek istiyorlardı, yapamadılar. Bu, ABD'nin milyarlarca dolar para ile binlerce saatlik düşünme ile İran'a zarar verme projesiydi. Komploları etkisiz hale getirildi. Sembolü Kasım Süleymani olan büyük bir güç ile karşı karşıya geldiler. Şimdi de Kasım Süleymani gibi bir ismin İran'da sevilmesi unutulmaması onları kızdırmıştır." dedi.

İslam İnkılabı Lideri nükleer anlaşma müzakereleri hakkında da konuşarak ikinci ve üçüncü aşama nükleer anlaşma müzakerelerinin amaçları hakkında ve müzakerelerin Amerika ile yaşanan sorunu çözmeyeceğini de belirterek şöyle buyurdu: " Kimileri siyasi anlayış iddiasında bulunup kaosların son bulması için oturup ABD ile durumu çözmemizi istiyorlar. Ancak Amerika ile sorunumuz nasıl çözülür ki? Müzakere ve yükümlülük altına girmekle bu iş bitecek mi?  Cezayir toplantısında Amerika ile müzakere ettiler ve söz aldılar. Ancak Amerika sözlerini tuttu mu?  Yaptırımlar kaldırıldı mı? servetimizi geri ödediler mi? " dedi.



Yeni yorum ekle