Suudi Arabistan'da sel felaketi!

Ct, 26/11/2022 - 09:01

Suudi Arabistan’da son yılların en büyük sel felaketi meydana geldi. İki kişinin hayatını kaybettiği selde, yüzlerce araç sele kapıldı.

Welayet News  - Suudi Arabistan’da son yılların en büyük sel felaketi meydana geldi. İki kişinin hayatını kaybettiği selde, okyanus adeta kenti yuttu, yüzlerce araç sele kapıldı.

Suudi meteoroloji yetkililerinin açıklamasına göre, kente perşembe günü 6 saatte 176 milimetrelik yağış düştü. Uzmanlar bunun bir rekor olduğu belirterek, 2009’da 163 kişinin öldüğü selde düşen yağış miktarının 90 milimetre olduğu dile getirdi. Aşırı yağış, kentin su altında kalmasına, evlerde hasara yol açtı. Cidde yetkilileri, halka gerekli olmadıkça evlerinden çıkmama çağrısında bulundu. Sel yüzünden kentte okullar tatil edilirken Mekke-Cidde yolu trafiğe kapandı, uçuşlar askıya alındı. Medine’nin de sele teslim olduğu, kırsal kesimde mahsur kalan 5 kişinin kurtarıldığı bildirildi.

Uzmanlar, iklim değişikliği yüzünden Suudi Arabistan’da kuraklıkların daha şiddetli ve uzun sürdüğünü, yağışların da ani ve şiddetli hale geldiğini belirtiyor.

 



Yeni yorum ekle