Tel Aviv'de bir siyonist yaralandı

Ct, 26/11/2022 - 08:46

İşgal altındaki Filistin topraklarının merkezinde açılan ateş sonucu bir siyonistin yaralandığı bildirildi.

Welayet News  - Siyonist İsrail medyası, Tel Aviv'de hızla hareket eden bir arabanın içinden açılan ateş sonucu bir kişinin yaralandığını bildirdi.

Dün akşam yaşanan bu silahlı saldırı, Siyonist güçlerin Filistinlilere karşı yeni baskı döneminde, işgal edilen Kudüs ve Batı Şeria'da 13 kişiyi tutuklamasıyla eşzamanlı meydana geldi.

Siyonist İsrail ordusu Perşembe günü Cenin şehrinde yoğun bir varlık göstererek El-Celbe ve Salem geçişlerini kapattı ve işgal altındaki topraklara insan geçişini ve mal nakliyesini engelledi.

Filistinlilere yönelik yeni baskı dalgası, Çarşamba günü işgal altındaki Kudüs'te meydana gelen iki patlamada iki Siyonistin öldürülmesi ve 47 kişinin de yaralanmasının ardından gerçekleşti.

Bu arada dün Cuma namazında on binlerce kişi Mescidi Aksa'ya akın etti. Kudüs'teki kaynaklar Kudüs ahalisinden, 1948'de işgal edilmiş bölgeden ve Batı Şeria bölgesinden Kudüs'e girebilenlerden çok sayıda Filistinlinin Cuma namazlarını Mescidi Aksa'da eda edebilmek için kapıları zorladığını belirtti. İşgal güçleri ahalinin Mescidi Aksa'ya ulaşmasını engellemek için çeşitli zorluklar çıkardı.



Yeni yorum ekle