Wallace: İran’da Yaşananlar Hiçbir Yerde Tolere Edilmez

Per, 24/11/2022 - 13:38

İrlanda Cumhuriyeti'nin Avrupa Parlamentosu'ndaki temsilcisi, aralarında Kanada Başbakanı'nın da bulunduğu Batılı liderleri İran'daki ayaklanmalar hakkında yalan söylemekle suçladı ve hiçbir ülkenin bu tür ayaklanmalara müsamaha göstermediğini söyledi.

Welayet News  - İrlanda Cumhuriyeti'nin Avrupa Parlamentosu'ndaki temsilcisi Mick Wallace, medyanın ve Batılı ülke liderlerinin İran İslam Cumhuriyeti aleyhine yalan ve olumsuz propaganda yapmasını ve isyanları desteklemesini şiddetle eleştirdi.

Wallace, Avrupa Parlamentosu toplantısında yaptığı konuşmanın bir bölümünü paylaşarak şöyle söyledi: "Geçen hafta, Avrupa Parlamentosu'nun bazı üyeleri, Avrupa Dışişleri Bakanlığı üyeleri ve hatta dünyadaki bazı devlet başkanları İran hakkında yanlış bilgiler paylaştı ve İran hükümetinin 15.000 protestocuyu ölüm cezasına çarptırmaya karar verdiğini iddia ettiler."

Wallace, Kanada Başbakanı Justin Trudeau'ya hitaben: "Bu yalan (15 bin kişiyi idama mahkum eden) ortaya çıkınca Kanada Başbakanı tweetini sildi! Ama özür dilemedi."

Bu Avrupalı ​​vekil, Batılı ülkelerin medyasının ve yetkililerinin yalan söylemesinin bir başka örneğini de şöyle açıkladı: "Diyorlar ki barışçıl bir gösteri yapılıyor. Birçok İranlı haksız yere hapsedildi ve serbest bırakılmalı. Şiddetli baskıda çok sayıda protestocu da öldürüldü."

Ancak Wallace, İran'daki ayaklanmaların gerçekliğine açıklık getirdi: "Bazı protestocular tarafından pek çok şiddet ve cinayet işlendi, kamu malına pek çok zarar verildi, bu hiçbir yerde tolere edilemeyecek bir şey."

İran'daki protestocuların Irak'ın Kürdistan bölgesi üzerinden silah aldığını kabul eden ABD'nin eski ulusal güvenlik danışmanı John Bolton'un açıklamalarına işaret ederek, "İran saldırıya uğradı. Medya saldırıları da şiddetli." dedi.



Yeni yorum ekle