Nablus'ta 2 Filistinli genç şehit edildi

Per, 24/11/2022 - 10:54

Filistin Sağlık Bakanlığı, Çarşamba gecesi Nablus'ta 2 Filistinli gencin şehit olduğunu duyurdu.

Welayet News  - Siyonist askerler ve yerleşimciler kalkınma hedeflerine ulaşmak için her gün Filistin'in farklı bölgelerine saldırmakta ve Filistinlileri şehit etmekte, yaralamakta veya tutuklamaktalar. Filistinli savaşçılar da Siyonistlerin sayısız cinayetlerine değişik yollarla karşılık veriyorlar. 

IRNA'ya göre, Muhammed Hişam Muhammed Ebu Keşk adlı  22 yaşındaki Filistinli genç, Siyonist kurşunların açtığı yaranın şiddeti sonucu şehit oldu.

Bu Filistinli genç, Siyonist güçlerin dün gece Nablus'a düzenlediği saldırı sonucu ağır yaralanmıştı. 

Nablus'ta ikamet eden Muhammed Harzullah ise iki ay önce "Al-Nablisi ve Sabuh" suikast operasyonunda ağır yaralanmıştı ama o da dün gece  kurtulamayarak şehit oldu. 

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, İsrail işgal askerlerinin Nablus kentine baskınları sırasında açtıkları ateş sonucu kalbinden yaralanan Ahmed Emced Şahade (16) hayatını kaybetti.

Açıklamada, Nablus'ta İsrail askerlerinin girişine engel olmaya çalışan Filistinlilerle çıkan çatışmada ayrıca biri ağır olmak üzere 5 Filistinlinin de yaralandığını duyuruldu.

Bu arada dün işgal altındaki Kudüs'te  meydana gelen patlamalarda toplam bir İsrailli öldü, 47 kişi de yaralandı.

Bu patlamanın ardından Siyonist rejimin geçici Başbakanı "Yair Lapid" durumu değerlendirmek için olağanüstü toplantı emri verdi.

Tags: 


Yeni yorum ekle