Yemen: Hiçbir Koşulda Doğal Kaynaklarımızın Yağmalanmasına İzin Vermeyeceğiz

Çar, 23/11/2022 - 12:22

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Başbakanı Abdülaziz bin Habtur şunları söyledi: 'Hiçbir koşulda petrol ve doğal gaz zenginliğimizin işgalciler tarafından yağmalanmasına izin vermeyeceğiz.

Welayet News  - Meşru savunma ve ulusal çıkarların ve servetin korunması hakkımızdan taviz vermeyeceğiz ve işgalci Suudi koalisyonunun Yemen ulusunun mallarını çalmasına artık izin vermeyeceğiz.

İşgalci Suudi koalisyonunun paralı askerleri, 14 milyar dolardan fazla petrol ve gaz gelirini yağmalamak ve bu geliri Suudi bankasına yatırmak ve çalışanların maaşlarını ödememek istiyordu.

Gelecekte böyle bir durum yaşanırsa artık uyarmayacağız ve Yemen'in milli servetini yağmalayan gemileri doğrudan hedef alacağız. Dünya şunu bilmelidir ki halkımız açlıkla boğuşurken işgalcilerin Yemen'in servetini yağmalamakla meşgul olmasına izin vermeyeceğiz.'

Öte yandan Yemen Ensarullah Hareketi Yüksek Siyasi Konseyi üyesi Muhammad el-Naimi de şunları vurguladı: 'Yemen milletinin petrol ve gaz zenginliklerinin yağmalanmasına izin vermeyecek, ülkenin egemenliğini korumak ve milletin haklarını geri almak için hiçbir çabadan vazgeçmeyeceğiz.

Yemen'in servetinin israf edilmesinden ve yağmalanmasından yabancı şirketler sorumludur ve biz, işgalci ülkeleri servetimizi yağmaladıkları için yargılayacağız.'

Daha önce de Yemen Ensarullah Hareketi, Hadramut eyaletindeki Dabbe limanından 2.1 milyon varil ham petrol ihracatını engellediğini açıklamıştı.

Ensarullah Hareketi Yüksek Ekonomi Komitesi'nin enformasyon sekreteri İbrahim el-Saraci şu ifadelerde bulundu: 'Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti, Dabbe limanından petrol kaçırma girişimine ilişkin uluslararası şirketlerin temsilcilerini çağırdı.

Hukuki tedbirlerin hiçe sayılması, Yemen'in bölgesel sularının egemenliğinin ihlal edilmesi ve ülkenin zenginliklerinin yağmalanmaya devam edilmesiyle birlikte, Ensarullah silahlı kuvvetleri müdahalede bulundu ve pazartesi gecesi "Pratika" petrol tankerini Dabbe limanından ayrılmaya zorladı.

Bu tanker değeri yaklaşık 174 milyon dolar olan 2.1 milyon varil ham petrolü çıkarmaya çalışıyordu.

Tags: 


Yeni yorum ekle