Pentagon, İran'la Rusya ilişkilerinin derinleşmesinden kaygılı

Pt, 21/11/2022 - 16:32

Pentagon'dan üst düzey bir yetkili, Moskova'yla Tahran arası ilişkilerin derinlik kazanması nedeniyle Fars Körfezi ülkelerinin Rusya'yla olan ilişkilerini kesmeleri gerektiğini iddia etti.

Welayet News  - ABD Savunma Bakalığı (Pentagon) Siyasi İşler Yardımcısı Colin Cahl Bahreyn'in Başkenti Manama'da yaptığı bir konuşmasında, Moskova ile Tahran arası ilişkilerin derinlik kazanması dolaysıyla Fars Körfezi kıyısındaki ülkelerin Rusya'yla olan ilişkilerini kesmeleri gerektiğini iddia etti.

"Breaking Defense" web sitesinin yazdığına göre, Pentagon'un söz konusu yetkilisi bu konuda ayrıca, Rusya'nın Ukrayna savaşında kullanma niyetiyle İran'dan insansız hava araçları (İHA) satın aldığı iddiasını ortaya atarak "Rusya'nın Ukrayna savaşı için İran  İslam Cumhuriyetinden İHA'lar satın alması, Ortadoğu için de bir darbe nieliğinde" diye iddia etti. Colin Cahl ayrıca "Bu mesele aynı zamanda Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, İsrail ve başkalarının da ortak güvenlik kaygıları" ifadesini kullandı.



Yeni yorum ekle