Yemen'in İstifa Eden Hükümeti, Siyonist Rejimle İlişkileri Normalleştirmek İstiyor

Pa, 20/11/2022 - 09:35

Yemen medyası, istifa eden Yemen hükümetinin yetkililerinin Bahreyn'e giderek Siyonist yetkililerle bir konferansta görüşmeyi planladığını açıkladı.

Welayet News  - Siyonist rejimle ilişkilerin normalleştirilmesi, askeri ve güvenlik ittifaklarının oluşturulması çerçevesinde "bölgesel diyalog" başlığı altında düzenlenen Manama konferansı cuma günü çalışmalarına başladı.

İstifa eden Yemen hükümetinin Dışişleri Bakanı Ahmed Avad bin Mübarak ve bu hükümetin ordusunun Genelkurmay Başkanı Sağir bin Aziz, Suudi Arabistan koalisyonunun desteklediği yetkililerdir ve bu hükümet adına bu konferansta bulunmaktalar ve konferansın gündemi esasınca Siyonist rejimin iç güvenlik danışmanı Eyal Hulata liderliğindeki İsrailli yetkililerden oluşan bir heyet ile görüşecekler.

Ayrıca cumartesi günü saat 1:00 ile 3:00 arasında The Ritz-Carlton Oteli'nde Siyonist rejimin üst düzey bir yetkilisiyle de öğle yemeği yemeye özel olarak davet edildiler.

Bahreyn Haber Ajansının haberine göre, bu konferansta Siyonist rejimle normalleşen ülkeler, sorunlarla mücadele konusunda bölgesel katılım hakkında görüşmelerde bulunacaklar.

İstifa eden hükümetin İsrail rejimi ile ilişkileri normalleştirme girişiminin geçmişi birkaç yıl öncesine dayanıyor. İstifa eden hükümetin dışişleri bakanı Halid el-Yemani, Varşova'daki İran karşıtı toplantıda mikrofonunu İsrail rejimi Başbakanı Netanyahu'ya bırakmış ve Twitter hesabından Tel Aviv ile işbirliği yapılmasının ve normalleşmenin gerekli olduğunu açıklamıştı. Bu davranış Abd Rabbuh Masur Hadi'ye pahalıya mal oldu ve hükümet, kamuoyunu sakinleştirmek ve suçlamaları ortadan kaldırmak için Yemani'yi görevinden almak zorunda kaldı.

Suudi Arabistan 26 Mart 2015'ten itibaren bazı Arap ülkelerinin koalisyonu ve ABD'nin yardımı ve yeşil ışık yakmasıyla siyasi arzularını ve hedeflerini gerçekleştirmek için Yemen'in devrik ve kaçak cumhurbaşkanı Abd Rabbuh Mansur Hadi'yi yeniden iktidara getirme bahanesiyle Yemen'e karşı kapsamlı saldırılar başlattı. Suudi koalisyonunun bu saldırıları nedeniyle bugüne kadar binlerce Yemenli şehit oldu.

Riyad'ın devrik hükümeti yeniden iktidara getirme iddiası sadece başarısız olmakla kalmadı, aksine bu hükümet sekiz yıldır Riyad'ın tutsağı oldu. Riyad Anlaşmasından sonra Geçiş Konseyi ve istifa eden hükümetin katılımıyla koalisyon hükümeti kurulmasına rağmen, bu hükümetin yetkilileri Riyad'ın otellerinde mahkum kaldılar. Şimdi de Reşad el-Alimi, yurt dışında yaşayanların yönetim konseyi başkanıdır.



Yeni yorum ekle