Türkiye Suriye ve Kuzey Irak’ı Uçaklarla Vurdu

Pa, 20/11/2022 - 09:14

Türkiye'nin Suriye ve Kuzey Irak'a hava operasyonu başlattığı bildirildi.

Welayet News  - Türkiye Savunma Bakanlığı'nın açıklamasına göre; Türk savaş uçakları, YPG/PKK mevzilerini bombaladı. Türkiye Milli Savunma Bakanlığı "Pençe Kılıç" adını verdiği operasyonu, "Hesap zamanı!" diye duyurdu.

Gelen haberlere göre Türk savaş uçakları, YPG/PKK mevzilerini vurdu. Diyarbakır ve Malatya’daki üslerden kalkan savaş uçaklarının yanı sıra SİHA’ların destek verdiği Pençe Kılıç Hava Haraketı ile Suriye ve Irak’ın kuzeyindeki hedefleri vurulduğu bildirildi.

Gelen haberlere göre Diyarbakırda konuşlu bulunan 8. Ana Jet Üs Komutanlığında dün saat 23.45 sıralarında hava hareketliliği yaşandı. Üs komutanlığından art arda havalanan savaş uçakları, gecenin karanlığında Suriye ve Irak’ın kuzey bölgeleri istikametine yöneldi. Aralıklarla yaklaşık 2 saat süresince uçak hareketliliği yaşandıktan sonra Türkiye Milli Savunma Bakanlığı’ndan (MSB), Suriye ve Irak’ın kuzeyindeki terör yuvalarına hava harekatı düzenlendiği bilgisi paylaşıldı.

Operasyonu duyuran Türkiye Milli Savunma Bakanlığı, “Hesap zamanı! Alçaklardan hain saldırıların hesabı soruluyor!” ifadelerini kullandı.

Yerel kaynaklar ise bu saldırılarda SDG güçlerinin yanı sıra Suriye ordusunda da yaralanmalar ve can kayıplarının olduğunu bildirmektedir.

HDP ise paylaştığı mesajda; bu saldırıların durdurulması gerektiğini belirterek Erdoğan'ın seçim kampanyasının başladığını ileri sürdü.



Yeni yorum ekle