İmam Hamanei: Şehitlik; Türk, Kürt, Lor, Arap Ve Fars'ları Birleştirme Unsurudur

Per, 17/11/2022 - 13:30

İslam İnkılabı Lideri İmam Hamanei, Kum ili şehitler kongresinde yaptığı konuşmada; "Şehitlik ve Şehitler; Fars, Türk, Lor, Arap ve Bahtiyari olmak üzere farklı etnik gruplarımızı birbirine bağlayan ve kavimlerimiz arasında birliğe yol açan tesbih sapı görevi yapıyor." dedi.

Welayet News  - İslam İnkılabı Lideri iki hafta önce Kum ili şehitler kongresi düzenleyicileri ile yaptığı görüşmede; "Şehadet tek yüreklilik kaynağıdır. Ülkemize bir bakın, farklı kavimlerimiz ve etnik gruplarımız var. Fars'ı var, Türk'ü var, Arap'ı var, Lor'u var, Bahtiyari'si var bunlar gibileri var. Bunlar tesbih ipi ile bir araya gelmiş olarak düşünülebilir. Bu tesbih ipinin bir kısmı da şehadettir." dedi.

İslam İnkılabı Lideri ayrıca "Şehitleri unutmamalıyız. Şehitlerin mesajı duyulmalı, duyurulmalıdır. Yaptıklarımız bunlardan yoksunda o zaman işimizin bir faydası yok." dedi.

İslam İnkılabı Lideri, sanat dilinin şehitlerin ve İslam İnkılabı'nın mesajlarını iletmekteki rolüne de değinerek; "Sadece sanat dili şehitlerin hayatları ve mesajlarının detaylarını anlatabilir. İster sanatsal bir yazı ister şiir ister film veya belgesel olsun bunlar etkilidir." dedi.

İslam İnkılabı Lideri şehadet ile ilgili olarak "Şehit rahat rahat göz ardı edilecek bir kavram değil. Şehit kelimesinde; dini, milli ve insani değerlerin toplamı yer almaktadır. Şehit dediğiniz zaman bir kitaptan bahsediyorsunuz, dini maarifler bu kelimenin içindedir, milli maarifleri içinde barındırıyor, maarif ve ahlaki mekarimler bu kelimede yer alıyor. Bu kelime çok önemli bir kelime. Şehit Süleymani ben çöllerde şehadet peşindeyim diyordu. Seni öldürürüz diye tehditlerde bulundular, dedi ki ben zaten çöllerde şehadet arıyorum, beni mi tehdit ediyorsunuz?" dedi.

İslam İnkılabı Lideri sözlerinin devamında; "Şehitlerin bize hatırlattığı ilk şey Allah yolunda cihat etmektir. Şehit; Allah yolunda hareket etmiş, mücahede göstermiş ve şehit düşmüştür. Şehit, sadakat dolu imanın ve salih amelin tecellisidir." dedi.

İslam İnkılabı Lideri, şehadetin milli yanı ile ilgili olarak da "Şehit ve şehadet milli kimliği belirginleştirmiştir. İran milleti de zaten şehadet talepliği yüzünden azametli oldu. Tabii düşman medyası ve kargaşaları birçok şeyin dünya tarafından duyulmasını engelliyor ancak az da olsa birçok milletten bazı kesimler bizim sesimizi duydu." dedi.



Yeni yorum ekle