Umman Açıklarında İsrailli Bir Milyardere Ait Petrol Tankerine İHA Saldırısı

Çar, 16/11/2022 - 18:29

Associated Press haber ajansı, Ortadoğu merkezli bir savunma yetkilisine dayanarak, İsrailli bir milyarderle bağlantılı bir petrol tankerine salı gecesi Umman açıklarında 'bomba taşıyan bir insansız hava aracının isabet ettiğini' duyurdu.

Welayet News  - Ortadoğu merkezli savunma yetkilisi, 'bombalı İHA saldırısına' uğrayan geminin Liberya bandıralı petrol tankeri Pacific Zircon olduğunu ve İsrailli milyarder Idan Ofer'e ait Singapur merkezli Eastern Pacific Shipping tarafından işletildiğini söyledi.

Bölgede deniz taşımacılığını izleyen Britanya askeri örgütü Birleşik Krallık Deniz Ticareti Operasyonları, "Olayın farkındayız ve şu anda soruşturuluyor" dedi.

Şirkete göre 'bir cisim çarptı'

Eastern Pacific Shipping şirketinden daha sonra yapılan açıklamada, gaz yağı taşıyan Pacific Zircon'un Umman kıyılarının yaklaşık 240 kilometre açığında 'bir cisim tarafından vurulduğu' aktarıldı.

'Mürettebat sağlam, gemide önemli bir hasar yok'

Açıklamada "Gemi ile iletişim halindeyiz ve herhangi bir yaralanma veya kirlilik raporu yok. Tüm mürettebat mevcut ve güvende. Geminin gövdesinde küçük bir hasar var, ancak kargo dökülmesi veya su girişi yok" denldi.



Yeni yorum ekle