PKK ve SDG "İstanbul’daki patlamayla herhangi bir ilişkimiz yok" açıklaması yaptı

Pt, 14/11/2022 - 20:33

PKK'nin askeri kanadı HPG ve YPG'nin içinde yer aldığı SDG, dün Taksim'de İstiklal Caddesi'nde gerçekleşen bombalı saldırıyla ilişkileri olmadığını söyledi.

Welayet News  - PKK'nin Murat Karayılan yönetimindeki askeri kanadı HPG (Hêzên Parastina Gel - Halk Savunma Güçleri) "İstanbul’daki patlamayla herhangi bir ilişkimiz yok" açıklaması yaptı. YPG'nin (Yekîneyên Parastina Gel - Halk Savunma Birlikleri) içinde yer aldığı SDG'nin (Hêzên Sûriya Demokratîk - Suriye Demokratik Güçleri) Genel Komutanı Mazlum Abdi de "Güçlerimizin İstanbul bombalamasıyla hiçbir ilgisi yok" açıklamasında bulundu.

İSTANBUL EMNİYETİ, FAİL "PKK/YPG'DEN TALİMAT ALDI" DEDİ

Taksim'de İstiklal Caddesi'nde dün saat 16.20'de gerçekleşen bombalı saldırıda son bilgilere göre 6 kişi yaşamını yitirdi, 2'sinin durumu ağır olmak üzere 81 kişi yaralandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, saldırının failinin Afrin'den Türkiye'ye giren Suriye uyruklu Ahlam Albashır olduğunu ve Küçükçekmece'de yakalandığını duyurdu.

Emniyetin açıklamasında "Şahıs yapılan sorgusunda, PKK/PYD/YPG terör örgütü tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini ve Afrin üzerinden ülkemize eylem yapmak için kaçak yollarla giriş yaptığını beyan etmiştir. PKK/PYD/YPG terör örgütünün Suriye Kobani’deki merkezinden İstanbul’da eylem talimatı alarak 13.11.2022 Pazar günü saat 16:20 sıralarında Bombalı eylemi gerçekleştirdiğini ve kaçtığını beyan etmiştir" ifadeleri yer aldı.

HPG VE SDG'DEN "İLİŞKİMİZ YOK" AÇIKLAMALARI GELDİ

HPG ise yaptığı yazılı açıklamada olayla ilişkilerinin olmadığını ve sivilleri hedefleyen eylemleri kabul etmediğini söyledi. Açıklamada "Türkiye zemininde sivil insanları herhangi bir biçimde hedeflememiz söz konusu olamaz" ifadeleri yer aldı.

SDG'nin Genel Komutanı Mazlum Abdi de Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Güçlerimizin İstanbul bombalamasıyla hiçbir ilgisi olmadığını teyit ediyor ve güçlerimizi bununla suçlayan iddiaları reddediyoruz" dedi.

REUTERS: TÜRK YETKİLİ "IŞİD BAĞLANTILARINI DIŞLAMIYORUZ" DEDİ

Haber ajansı Reuters, saat 11.34'te yayımladığı haberinde, Ankara'dan üst düzey bir Türk yetkilinin, "saldırganın IŞİD ile bağlarını dışlamadıklarını" söylediğini aktardı.

Habere göre Reuters'a demeç veren yetkili, "ilk bulguların şüphelinin PKK ile bağlantısı olduğuna işaret ettiğini ancak IŞİD bağlantılarını dışlamadıklarını" dile getirdi. 



Yeni yorum ekle